1

Schaatsen in Nederland: kan het al?

Sterke ijsgroei na koude nacht

Nieuws door

archief oud artikel 8 januari 2010 Na een strenge nacht is het tijd om de balans op te maken. Kan er overal geschaatst worden? Het lijkt er wel op. In het binnenland is het mogelijk om op kleine plassen en meren te schaatsen; aan de kust openen de eerste kunstmatig aangelegde schaatsbanen.

De komende dagen gaat het erom spannen. Zondag belooft namelijk een iets warmere dag te worden (+2 graden Celsius) en kan ervoor zorgen dat de ijsdikte krimpt. Niet voor lang, want dinsdag en woensdag gaat het naar waarschijnlijkheid flink vriezen met temperaturen onder de -10 graden Celsius.

Ook wordt er gekeken naar de sneeuw. Lokaal kan er morgen een dikke pak sneeuw vallen. Sneeuw en ijs is geen goede combinatie, want het ijs warmt door een sneeuwlaag op en smelt. Op kunstmatig aangelegde ijsbanen zorgt de sneeuw niet voor veel problemen, aangezien baanschuivers geregeld de ijsbaan schoonmaken.

Heb jij al geschaatst en waar? Laat het weten op DagjeWeg.NL! Plaats hieronder een reactie. Of lees meer artikelen over schaatsen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 januari 2010 - 362

Dit past bij 'Schaatsen in Nederland: kan het al?'