1

Bedankt Bob!

Nederlandse bobsleemannen stunten op WK door nieuwe slee

Wintersportnieuws Nieuws door

archief oud artikel 20 januari 2010 De overwinning zit bij de bobsleeën in de honderdsten van seconden. In het afgelopen weekend werden de twee Nederlandse bobsleemannen Edwin van Calker (piloot) en Sybren Jansma (remmer) derde op een wereldbekerwedstrijd in St. Moritz. Dat succes schijnt iets te maken hebben met de nieuwe bobslee, waarin de mannen 'bobben'. En die nieuwe slee heeft op zijn beurt weer iets te maken met de nieuwe sponsor van het Nederlandse bobsleeteam.

Nieuwe sponsor

DSM. Zo heet de nieuwe sponsor van de bobsleemannen en -vrouwen. DSM ondersteunt al een tijd lang - samen met andere bedrijven - een platform voor sportieve innovaties. Concreet betekent dat, dat zij hebben meegeknutseld aan een nieuw soort bobslee. Deze zou sneller zijn dan de traditionele bobsledes.

Meer wintersportnieuws? Bekijk voor aanbiedingen, tips en het laatste nieuws de speciale wintersportpagina op DagjeWeg.NL!

Sneller

Hoe de nieuwe bob precies werkt en wat er zo radicaal anders, dat is nog niet duidelijk. Op 29 januari geeft de Bobsleebond daarover uitleg. Wat al wel duidelijk is, is dat de nieuwe slee inderdaad heel snel is. Hoewel hij nog niet helemaal af is, reden Calker en Jansma er namelijk in, toen ze in het afgelopen weekend derde werden.

Olympische Spelen

Met hun derde plek hebben de mannen echt een visitekaartje afgegeven aan de andere landen. Normaal gesproken dingt Nederland bij het bobsleeën zelden serieus mee naar de prijzen. Nu ligt dat anders. Op de Olympische Spelen in Vancouver kan iedereen zien hoe snel de mannen in hun nieuwe bob's gaan.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 januari 2010 - 227