Skileraar of skilerares: iets voor jou?

Geld verdienen in de Alpen

Nieuws door

archief oud artikel 26 januari 2010 Hoe wordt je skileraar of skilerares? Door een diploma van de Nederlandse Ski Vereniging te halen. DagjeWeg.NL legt je uit hoe je dit papiertje kunt verdienen.

Skileraar of -lerares is natuurlijk de droombaan van iedereen. Van je hobby je werk maken is een kans die niet iedereen krijgt. Fanatieke wintersporters kunnen hun passie delen met anderen én er betaald voor krijgen.

Jij kunt eind dit jaar al op een buitenlandse berg lesgeven. Eerst wordt je van eind mei tot eind juni in vier dagen opgeleid tot skibegeleider. Vervolgens is er nog een aansluitende opleiding ski- of snowboardleraar die duurt van begin september tot begin december. In totaal zijn er dertien cursusdagen. Acht daarvan spendeer je in het buitenland! In totaal kost de opleiding 1.550 euro, maar dan heb je wel een prachtige vakantie en een papiertje op zak!

Daarna kun je lesgeven op alle Nederlandse rol-, borstel- en sneeuwbanen. Ook in andere wintersportgebieden kun je aan de slag. Sommigen werken de hele winter in het buitenland en verdienen bakken met geld met lesgeven. Iets voor jou? Kijk op de website van de Nederlandse Ski Vereniging!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-26 08:52:59 - 266

Dit past bij 'Skileraar of skilerares: iets voor jou?'