1

Wintersport weerbericht: veel regen

Lees dagelijks het verwachte weer in de wintersportgebieden

Bron: Winter.buienradar.nl Nieuws door

archief oud artikel 26 februari 2010 Natuur Of het nu op de Mont Blanc is, of in het Alpenpuntje van Italië en Zwitserland, die-hard wintersporters vinden hun draai. Lees op DagjeWeg.NL dagelijks het weerbericht in de populairste wintersportgebieden. Het is vandaag vrijdag 26 februari.

Oostenrijk

Vandaag trekt er vanuit het westen zware bewolking over Oostenrijk. De wind neemt regen en natte sneeuw met zich mee.  In het zuiden is dit vanochtend al begonnen. De temperatuur ligt rond de tien graden, wat vandaag een zachte en nattedag maakt.

Duitsland

Vandaag trekt er door het Duitse Sauerland een regenveld. Het regent de hele dag in het het hele gebied. In de hogere gebieden in de Alpen sneeuwt het, en flink ook. Hier kan tien centimeter vallen.

Zwitserland

Elders in Europa hangt een depressie, en dat zorgt voor veel neerslag in Zwitserland. Het zachte weer zorgt ervoor dat vrijdag vooral een natte dag is, en geen witte: veel regen. Hier en daar kunnen onweersbuien voorkomen. Er staat een stevige wind.

Frankrijk

Gisteren regende het in Frankrijk, vandaag valt er sneeuw. In ieder geval boven de 1200 meter, waar de meeste wintersportgebieden zijn. Daaronder regent het. De sneeuwgrens daalt vanmiddag naar 800 meter.

Italië

Ondanks de regen in de andere Europese wintersportgebieden, valt in Italië vandaag veel sneeuw. In de skigebieden kan tot vijftien centimeter vallen. In het oosten vindt de meeste neerslag plaats.

Canada

Een warmtefront drukt sneeuwbuien over de Canadese Olympische pistes. Op Whistler kan tot tien centimeter vallen, maar onder de 1500 meter valt veel regen. Verder is er vandaag kans op mistbanken in de skigebieden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 februari 2010 - 1779