KNMI waarschuwt voor extreem weer

Provincies Friesland en Flevoland krijgen ijzel

Nieuws door

2 februari 2010 bijgewerkt: 28 juli 2016 Toerisme In het hele land geldt voor de komende 48 uur een weerswaarschuwing van het KNMI. Friesland en Flevoland krijgen zelfs te maken met extreme weersomstandigheden. De regen die daar valt bevriest en veroorzaakt ijzelvorming.

Op veel plaatsen in het land regent het. Omdat die regen in het midden en noorden van het land op bevroren grond valt, levert dat ijzel op. Om kwart over acht vanochtend stond er in totaal 330 kilometer file. Dat is ruim honderd kilometer meer dan gemiddeld. Maar van extreme verkeersdrukte zoals gisteren is geen sprake.

Files

Vooral in Noord-Holland, Friesland en Flevoland is het glad. Op de A28 tussen Assen en Dwingeloo en de A32 tussen Heerenveen en Leeuwarden rijdt het verkeer stapvoets door de gladheid. Dit is ook het geval op de A79 tussen Heerlen en Maastricht.

Vanmiddag en vanavond trekt er neerslag, meestal in de vorm van regen, van noord naar zuid over ons land. Woensdag schijnt af en toe de zon, maar in de avond neemt de bewolking weer toe. Dit veroorzaakt mogelijk een volgende storing.

Blijf lekker binnen

Dus blijf vooral lekker binnen als het kan! En houdt de ANWB en het KNMI in de gaten voor de actuele situatie op de weg. Ook DagjeWeg.NL houdt u op de hoogte van het laatste nieuws!

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:45:56 · Gepubliceerd: 2 februari 2010 - 535

Dit past bij 'KNMI waarschuwt voor extreem weer'