1

De slechtste wintersportgebieden

Waarschuwing: betreden op eigen risico

Wintersport, weer, sneeuwhoogtes en sneeuwval Redactioneel door

archief oud artikel 18 februari 2010 Natuur In skigebieden als Les Quatre Vallées, Paradiski en Les Trois Valléés is het heerlijk skiën en snowboarden. Maar er zijn ook plekken waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Wintersportgebieden waar een wintersport makkelijk een rampzalige vakantie wordt. DagjeWeg.NL verzamelde de vier ergste wintersportgebieden.

De onderstaande gebieden zijn slecht beoordeeld door toeristen. Natuurlijk zijn er altijd wel een paar mensen die positief over een bepaald gebied zijn, maar over de hele linie stelden de gebieden teleur.

Harrachov, Tsjechië

Voor ervaren skiërs en snowboarders is Harrachov niet leuk. De pistes zijn makkelijk en redelijk vlak, als er al sneeuw ligt, want ook dat is onzeker in Harrachov. Toeristen klagen ook regelmatig over de slechte overnachtingsmogelijkheden. "We kregen een matras van 160 centimeter", vertelt een anoniem persoon op de website Wintersporters.nl. Parkeren is een ramp en er zijn lange wachtrijen bij de skiliften. Een voordeel: het is zeer voordelig eten in Harrachov.

Palandöken, Turkije

Erzurum is als skilocatie niet aan te raden. "Pas op voor de Russen", zegt anoniem op Wintersporters.nl. "Ze dringen constant voor, duwen je opzij en gaan dwars over je materiaal heen. Ze zijn gewoon ronduit onbeschoft." De skipistes zijn van slechte kwaliteit. Ze worden niet goed onderhouden en er steken overal stenen door de sneeuw heen. Wel zijn er veel goede vier- en vijfsterrenhotels in Palandöken. Maar ja, als er weinig te skiën is, is er niet zoveel aan.

Uludag, Turkije

Ook in Uludag wemelt het van de Russen. Het niveau van de skiërs is dramatisch, waardoor het uitkijken is op de pistes. Daarnaast is Uludag te duur en te klein. Gelukkig is het wel rustig op de moeilijkere pistes. Ook ligt er een lekkere poedersneeuw en is het doordeweeks niet zo drukop de pistes. Uludag is wel geschikt voor kinderen. Verwacht niet teveel uitgaansmogelijkheden.

Baraque de Fraiture, België

Skiën in België? Ja, het kan in Baraque de Fraiture. Verwacht niet teveel, want de heuvel is 652 meter hoog en biedt weinig uitdaging. Binnen een minuut ben je beneden, waarna je kunt aanschuiven bij de rij voor de skilift. Mensen waarschuwen dat de piste soms open is, terwijl er te weinig sneeuw ligt. "Het gras komt er soms doorheen", waarschuwt een bezoeker van Wintersporters.nl. "Levensgevaarlijk." Daarnaast is het erg duur. Mensen kunnen beter gaan voor een indoorijsbaan, zoals Snowworld of Skidome.

Gelukkig zijn er genoeg goede wintersportgebieden, waar skiën of snowboarden een verademing is. Boek een chalet in Oostenrijk, Zwitserland of één van de andere wintersportgebieden. Er zijn leuke last-minute-acties met kortingen tot 300 procent!

Heb jij slechte wintersportervaringen? Vertel het ons! Laat hieronder een reactie achter!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 februari 2010 - 453