1

Megafiles op de loer voor wintersporter

Vakantiegangers komen dit weekend lange files tegen op hun weg naar sneeuw

Nieuws door

archief oud artikel 19 februari 2010 Toerisme De voorjaarsvakantie begint vandaag voor ongeveer 700.000 Nederlanders. De helft daarvan vertrekt voor een skivakantie naar het buitenland. De ANWB verwacht dit weekend veel vertraging voor de vakantiegangers. Vooral in het zuiden van Duitsland zullen 'megafiles' ontstaan. Let op voor de volgende wegen en wees voorbereid op de drukte!

In Oostenrijk, de meest populaire bestemming van Nederlandse wintersporters, is er sprake van topdrukte. De files beginnen zaterdag al voor zonsopgang bij de Tauerntunnel op de A10 Salzburg-Villach en op de A12 tussen Kufstein en Innsbruck. Dit weekend is één van de drukste in het winterseizoen.

Boek een last-minute wintersportvakantie op DagjeWeg.NL!

Zwitserland

Ook in Zwitserland worden dit weekend files verwacht. Op de A1/A3 in de omgeving van Zürich, de A2 Bazel – St. Gotthardtunnel, bij knooppunt Härkingen en voor de St. Gotthardtunnel ontstaan verkeersopstoppingen. Wachttijden vooor de autotreinen Furka, Lötschberg en Vereina zijn niet te voorkomen. Neem dus een extra thermoskan koffie mee om de tijd door te komen.

Megafiles in Duitsland

Frankfurt, Neurenberg en Munchen zijn dit weekend het toneel van megafiles. Files van 30 kilometer of meer zijn geen uitzonderingen. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kiefersfelden loopt het verkeer vast.

Frankrijk

Vertrekkende en terugkerende wintersporters zorgen voor lange files in de Franse Alpen. Grootste drukte wordt verwacht op de A40 Mâcon – Genéve en de A43 Lyon – Chambéry – Albertville. Doe voordeel met deze informatie en probeer zo veel mogelijk 's nachts te rijden.

Ga goed voorbereid op wintersport met de wintersportchecklist van de ANWB! En houd het wintersport nieuws en het wintersport weerbericht op DagjeWeg.NL in de gaten. DagjeWeg.NL wenst u een fijne vakantie!

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:41:34 · Gepubliceerd: 19 februari 2010 - 233

Dit past bij 'Megafiles op de loer voor wintersporter'