Kijk uit voor peperdure privékliniek

ANWB waarschuwt voor hoge rekeningen

Boek uw wintersportvakantie op de valreep Nieuws door

archief oud artikel 22 februari 2010 Toerisme Al met een been op de piste? De ANWB waarschuwt wintersporters op de valreep voor de exorbitante prijzen die privéklinieken vragen voor een behandeling. Als u een ongeluk krijgt, bel altijd eerst de alarmcentrale van uw verzekeraar.

Alarmcentrales kregen ettelijke telefoontjes van wintersporters, die zich bedrogen voelen. Ze hadden voor een behandeling in een privékliniek getekend, zonder de kleine lettertjes te lezen. De kliniek nam geen contact op met de verzekeraar, waardoor de toerist de torenhoge rekening uit eigen zak moest betalen.

De ANWB raadt wintersporters aan om de alarmcentrale te bellen. "Dan kan het bijna niet fout gaan", weet de toeristenbond. "De reguliere klinieken beginnen overigens vaak niet eens aan een behandeling als er geen duidelijkheid is over vergoeding door de verzekeraar."

Beslist u pas laat om op wintersport te gaan? Regel toch uw verzekering goed. ANWB: "Dat schiet er bij late beslissers dikwijls bij in, zo blijkt in de praktijk. Als er wat gebeurt, kunnen de kosten torenhoog oplopen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 februari 2010 - 93