Museum voor Realisme geen realiteit

Kunstcollectie Scheringa op andere locatie?

Nieuws door

archief oud artikel 22 februari 2010 Cultuur Opmeer, Noord-Holland Het Scheringa Museum voor Realisme wordt geen realiteit in Opmeer. De grote kunstcollectie van Dirk Scheringa moest onderdak krijgen in een supermodern pand, dat de voormalig DSB-baas zelf liet bouwen. De exploitatie kwam echter niet rond. Dat meldt het NRC Handelsblad vandaag.

De collectie van bijna 1.500 kunstwerken wordt waarschijnlijk ondergebracht op een andere locatie, waarmee een veiling van de baan lijkt. Het gebouw in Opmeer, met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, krijgt een andere functie, maar ook sloop behoort tot de mogelijkheden.

Dirk Scheringa sloeg op 18 januari 2008 de eerste paal voor zijn eigen museum. De verwachting was dat het Scheringa Museum voor Realisme in januari 2010 zijn deuren zou openen. Het liep echter anders dan gepland. De DSB-bank ging in oktober 2009 failliet en de geldkraan voor de bouw van het museum werd dichtgedraaid. Hulp van onder meer de provincie Noord-Holland mocht niet meer baten.

DagjeWeg.NL schreef al eerder over het museum van Dirk Scheringa.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 februari 2010 - 184

Dit past bij 'Museum voor Realisme geen realiteit'