Op wintersport in Lech

Val voor de charmes van de Arlberg

Redactioneel door

archief oud artikel 26 februari 2010 Toerisme Zin om koningin Beatrix in te halen op de piste? Ga dan op wintersport naar Lech.

Lech heeft een luxe imago en dat is niet voor niets. Het skigebied Arlberg - waar Lech toe behoort - kent luxieuze accommodaties en prachtige natuur. Daarnaast zijn er chique boetieks, sfeervolle bars en verrukkelijke restaurants. In Lech ontbreken sporen van massatoerisme, omdat de gemeente dat tegenhoudt. Zo blijft het pure karakter van de plaats bewaard.

Lech heeft 1.320 inwoners en bijna 7.000 gastbedden. In de maanden december, januari en februari zijn er dus veel meer wintersporters dan inwoners.

Skigebied Arlberg

Het skigebied Arlberg is duizend tot 2.811 meter hoog. Er zijn ruim 110 kilometer aan geprepareerde pistes. Wie het skigebied St. Anton erbij neemt, kan zelfs 280 kilometer aan pistes bereiken. Er zijn pistes voor de beginnende, maar ook voor de gevorderde wintersporter.

Webcam

In Lech ligt in de winter altijd een dikke laag sneeuw. Kijk maar eens naar webcambeelden op Lech.nl. Dat ziet er mooi uit, nietwaar?

Zomer

Ook in de zomer is Lech een prachtige plaats om te bezoeken. Trek de wandelschoenen aan en beklim de hellingen. In de omgeving van het dorp zijn verschillende fitnessroutes, die allemaal de moeite waard zijn.

Last-minute op wintersport? DagjeWeg.NL en Bungalow.net hebben de laatste chalets met kortingen tot 30% goedkoop voor u ingekocht!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 februari 2010 - 186

Dit past bij 'Op wintersport in Lech'