1

Eerste digitale dichtbundel van Van Heemstra

BN'ers lezen gedichten voor

Nieuws door

archief oud artikel 12 maart 2010 Cultuur Meer dan twintig BN'ers lezen een stukje uit de nieuwste gedichtenbundel van Marjolijn van Heemstra: Als Mozes had doorgevraagd.

De gedichtenbundel is online te bekijken op de website van de dichteres. Bekende Nederlanders lezen een stukje voor uit de dichtbundel, zoals Frits Bolkestein, André Kuipers, Youp van 't Hek, Henkjan Smits en Arie Boomsma.

Ook bekenden van Van Heemstra draven op om een stukje voor te lezen uit de dichtbundel, zoals haar grootvader en haar kapper. De groep is aangevuld met een aantal bijzondere personen, zoals een predikant en een raamprostituee.

Het gedicht 'Aan een ruimtevaarder' neemt astronaut André Kuipers mee op zijn eerstvolgende ruimtereis. Hij kreeg de bundel donderdagavond overhandigd tijdens de presentatie.

Over Van Heemstra

Schrijfster Marjolijn van Heemstra werd geboren in 1981. Ze is altijd al gefascineerd geweest door de grenzen van het leven, zoals de sterfelijkheid, de beperkte taal, de eenzame ruimtes in het hoofd van ieder mens en de beperkte zintuigen.

Arie Boomsma leest voor

Het laatste nieuws over gedichten en boeken is te vinden op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 maart 2010 - 590

Dit past bij 'Eerste digitale dichtbundel van Van Heemstra'