1

Kersverse attracties op een rijtje

Attractieparken beginnen nieuw seizoen

Attractieparken Redactioneel door

archief oud artikel 28 maart 2012 Toerisme Het is lente! En iedereen heeft weer zin om eropuit te gaan. Staat een dagje naar een attractiepark al op de planning? Sommige parken zijn 365 per jaar geopend, sommigen openen in april pas weer hun deuren. Maar wat hebben de Nederlandse attractieparken in 2012 te bieden? DagjeWeg.NL ging op onderzoek uit en kreeg een adrenalinekick! Met bijzondere shows, spectaculaire achtbanen en nieuwe sprookjes belooft het een spetterend jaar te worden.

1. Walibi Holland - 5D Experience
Dit jaar beleef je in Walibi Holland een nieuw en sensationeel avontuur, niet in 3D of 4D maar in 5D! Club Psyke: 5D Experience! Spannende effecten maken deze show eentje om nooit meer te vergeten. Wat zou jij doen als de vloer onder je voeten begint te trillen? Ontwijk samen met Walibi en zijn vrienden Fibi, Zenko en Haaz de hoge vlammen! Ook is er begin mei weer het Fantasy Festival. Laat je onderdompelen in de sferen van fantasy met een fantasy fair en meet en greets met fantasy figuren. Als afsluiting is er een spectaculair eindoptreden, waarin de elementen water, vuur, lucht en aarde centraal staan.
Walibi Holland is geopend vanaf 7 april tot en met 28 oktober 2012.

2. Duinrell - Mine Train Coaster
Attractiepark Duinrell heeft als nieuwe aanwinst een nieuwe familierollercoaster. De Mine Train Coaster staat helemaal in het teken van een mijnrit in het Wilde Westen en is geschikt voor jong en oud. De achtbaan is een rit van 361 meter lang door de bomen, met veel bochten en heeft een hoogtepunt van 15 meter. Voor de kleintjes is er een nieuw klim- en klautertoestel: het Klimkasteel.
Duinrell is geopend van 31 maart tot en met 2 november 2012.



3. Efteling - Aquanura
De Efteling bestaat op 31 mei 2012 zestig jaar. Voor deze mijlpaal wordt die dag de enorme watershow Aquanura geopend. Enorme bewegende fonteinen maken een sprookje van water, licht en muziek vormen. Aquanura is te zien op de Vonderplas, de vijver tussen de ingang van de Efteling en de attractie Fata Morgana. Vanaf de oevers van de vijver is het heerlijk genieten van dit waterschouwspel. Ook komt er in 2012 een nieuw sprookje in het sprookjesbos: De Nieuwe Kleren van de Keizer.
Efteling is 365 dagen per jaar geopend.



4. Toverland - Spinning Coaster
In de tweede helft van 2012 kun je in Toverland genieten van een nieuwe spinning coaster. Het leuke aan een spinning coaster is dat de karretjes tijdens de rit om hun as draaien. Elke rit is daarmee anders en je weet van te voren niet of je de baan vooruit of achteruit aflegt. "Uitgangspunt was een familie-attractie, juist voor families met kinderen boven 12 jaar", vertelt Toverland. Wat het thema is van de achtbaan, blijft nog even geheim. De attractie krijgt een plekje achter de Boosterbike. Het is nog wel even geduld hebben, de achtbaan opent namelijk pas na de zomer.
Toverland is 365 dagen per jaar geopend.

Laatst gewijzigd: 2012-08-27 08:25:21 · Gepubliceerd: 28 maart 2012 - 6258