Met oma uit in Utrecht

Spoorwegmuseum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Een kant en klaar dagje uit om oma uit haar sleur te halen

1 april 2010 Toerisme Utrecht, Utrecht DagjeWeg.NL is enthousiast over de nieuwe website opstapmetoma.nl en heeft een dagje samengesteld voor jou en opa of oma. Naar het Spoorwegmuseum, een botanische tuin en via een rondvaart naar een nostalgisch pannenkoekenrestaurant aan de Oude Gracht. En dat allemaal in één stad: Utrecht.

Oma hoeft niet te werken. Misschien voelt ze zich wel vaak alleen. Of misschien is ze de hele dag samen met opa, maar heeft ze niet veel meer te doen dan koffiezetten. Af en toe krijgt ze bezoek, dat wel. Maar er een dag écht tussenuit, dat gebeurt maar zelden.

Opstapmetoma.nl

De website opstapmetoma.nl is een leuk initiatief om de eenzaamheid van oma tegen te gaan. Op deze nieuwe site worden allerlei evenementen genoemd waar jij én oma enthousiast over zullen worden. Samen naar het Zuiderzeemuseum, terug naar de tijd van oma. Of herinneringen ophalen in het Openluchtmuseum. Als je met oma komt, krijg je nog korting ook.

DagjeWeg.NL heeft ook leuke uitjes om naartoe te gaan met opa of oma. Of met allebei. Om vast op weg te helpen hebben we 'dagje uit in Utrecht' samengesteld. Utrecht ligt centraal en in deze historische stad is veel te zien en te beleven. Het is gemakkelijk om met de trein naar Utrecht toe te komen. Ook als oma niet zo lang achter elkaar kan lopen, kan ze deze dag meemaken.

Spoorwegmuseum

Je kunt eerst gezellig samen een kopje koffie drinken op het station. Daarna is het Spoorwegmuseum een interessant adres om mee te beginnen op deze enerverende dag voor opa of oma. Hier maak je tochten door vier werelden, die je op een actieve manier vertellen over de locomotieven van vroeger tot nu.

Waarschijnlijk herkennen je grootouders treinen van vroeger in het museum, wat hen alleen al enthousiast zal maken. Vanaf 15 april is er een extra tentoonstelling: Royal Class, vorstelijk reizen. Koninklijke treinen uit heel Europa zijn hier in één voorstelling te zien.

Botanische tuin

Oma's genieten er altijd van om hun kleinkinderen te verwennen, dus vraag haar van tevoren wat lekkers mee te nemen. Dit kun je dan samen opeten in de Botanische Tuin Fort Hoofddijk. Dit is een prachtige tuin in de Uithof met tropische planten, waardoor het lijkt alsof je in het buitenland terecht bent gekomen . Vooral in mei, als alle bloemen gaan bloeien, is het bijzonder om hier te zijn.

Deze tuin is een locatie om de dagelijkse sleur van koffiezetten en visite te vergeten. Wanneer je hier uitgekeken bent, kun je teruggaan richting het Centraal Station. Vanaf de Oude Gracht varen de rondvaartboten van Ahoy. De bestuurder van de boot vertelt graag over Utrecht en laat de mooiste plekjes zien. Je kunt bovendien de route die je wilt varen zelf bepalen.

Pannenkoeken

De schipper wil jullie gerust uitzetten bij De Oude Muntkelder. Dit is een gezellig pannenkoekenrestaurant, waar je kunt kiezen uit meer dan tachtig verschillende pannenkoeken. Opa of oma zal wel moe zijn geworden, na zo'n drukke dag. Niets is dan lekkerder dan rustig zitten met een grote, warme pannenkoek voor je neus.

Kijk ook bij...

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-01 15:16:04 - 3615