1

Minder buitenlanders vieren Pasen in Nederland

Pasen valt te vroeg voor toeristen

Nieuws door

archief oud artikel 6 april 2010 Toerisme Minder buitenlandse toeristen brachten de paasdagen in Nederland door. Dit zegt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Dit jaar reisden 800.000 buitenlandse toeristen naar Nederland voor een korte vakantie. Vorig jaar waren het er nog 850.000.

Een verklaring voor het lage aantal toeristen is de datum. Pasen viel vorig jaar later dan nu. De kans op mooi weer is later in april groter dan begin april. Waarschijnlijk durfden minder mensen het risico te nemen om naar de kust te gaan. Daarnaast straalde het vorig jaar tijdens Pasen. Dit jaar was het weer kwakkelig.

"Het weer hield ons niet tegen", zegt een 64-jarige Duitse toeriste die aan de Ouddorpse kust wandelt met haar hond. "Wij gaan ieder jaar naar Ouddorp. Het is altijd gezellig en er zijn veel Duitsers." De 38-jarige Duitser Karl is het met haar eens. "Wij hebben geluk gehad deze dagen. Het weer zat niet altijd mee, maar nu schijnt gelukkig de zon!"

De meeste buitenlandse toeristen komen uit Duitsland (65 procent), Belgiƫ en Engeland. De bezoekers komen vooral naar de Nederlandse stranden en naar Amsterdam.

Ongeveer 250.000 Nederlanders brachten de paasdagen in eigen land door. Vooral bungalowparken werden de afgelopen dagen goed bezocht. "Maar ook het kamperen en accommodaties met een vaste standplaats zijn populair", meldt het NBTC.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 april 2010 - 165

Dit past bij 'Minder buitenlanders vieren Pasen in Nederland'