Eindelijk crash bij Red Bull Air Race

Stuntpiloot komt er goed vanaf

Red Bull Air Race terug in Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 15 april 2010 Opmerkelijk Eindelijk, de Red Bull Air Race heeft na zeven jaar zijn crash. Een 36-jarige stuntpiloot klapte vandaag tijdens een training in het Australische Perth met zijn vliegtuigje op het water. Hij komt er goed vanaf, maar zijn collega's zijn gewaarschuwd.

De Braziliaanse piloot Adilson Kindlemann trainde voor een Red Bull Air Race, die aankomend weekend wordt gehouden, toen hij met de linkervleugel van zijn stuntvliegtuig het water raakte. De achterkant van het toestel kwam omhoog en er volgde een harde klap.

Opgevist

Volgens ooggetuigen nam de stuntpiloot de bocht te dicht op het water. Kindlemann lag slechts een paar minuten in het water en werd vervolgens opgevist en in 'goede staat' naar het ziekenhuis gebracht.

Zondag doet de Braziliaan waarschijnlijk gewoon mee aan het evenement. Hoewel het de eerste keer is dat hij deelneemt aan de Air Race, is Kindlemann geen onervaren piloot. Hij heeft er al meer dan 11.000 vlieguren op zitten, waarvan 700 als acrobaat.

De bewuste crash

In 2005 en 2008 was Rotterdam het decor voor de Red Bull Air Race. De stuntpiloten vlogen rond de Erasmusbrug en de Nieuwe Maas. Dit jaar is de havenstad geen onderdeel van de World Series 2010.

Dagje watersporten zonder ongelukken? Op DagjeWeg.NL vindt u heerlijke activiteiten voor op het water.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 april 2010 - 514