GaiaPark wint award Mooiste Dierentuin

Apenheul |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Voor de derde keer reikt Zoosite de award uit aan de dierentuin

20 april 2010 Toerisme Kerkrade Bezoekers van de website ZooSite brachten hun stem uit voor hun favoriete dierentuin van de Benelux. En de winnaar is... GaiaPark Kerkrade Zoo! Voor de derde keer nam het dierenpark de award voor 'Mooiste Grote Dierentuin' in ontvangst.

Tot het laatste moment was het spannend voor de dierentuinen, want de stemming wisselde tot op de laatste dag. Tussen 1 april en 15 april stemden 5.000 bezoekers van ZooSite in vijf categorieën waarvoor dit jaar een ZooSite Award werd uitgereikt. En  voor de derde keer mag GaiaPark Kerkrade Zoo zich Mooiste Grote Dierentuin van de Benelux noemen.

Het dierenpark bestaat pas vijf jaar en is de jongste dierentuin van Nederland. Op dit moment leven 468 dieren van 87 verschillende diersoorten in GaiaPark. Dit jaar wordt een nieuw verblijf voor leeuwen aangelegd. In 2009 trok het park 420.000 bezoekers.

Categorie├źn

In de categorie 'Leukste Geboorte' won de Apenheul met kroonsifaka Daholo, een half-aap van het Afrikaanse eiland Madagaskar. Nog nooit eerder werd een kroonsifaka in Nederland geboren. Een hypermoderne stal 'Het Rijk Der Reuzen' in DierenPark Amersfoort won de award voor 'Mooiste Nieuwe Verblijf'. De olifanten hebben het goed in Amersfoort! Diergaarde Blijdorp behaalde voor de derde keer de titel 'Meest Innovatieve Dierentuin'. En de mooiste kleine dierentuin is Serpentarium Blankenberge.

Kijk ook bij...

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-20 17:22:27 - 527