Keramiekscherven brengen geluk

Keramiekmuseum Princessehof wint prijs met tentoonstelling Scherven & Geluk

Keramiekmuseum Princessehof Nieuws door

archief oud artikel 21 april 2010 Cultuur Leeuwarden, Friesland De succesvolle expositie 'Scherven & Geluk' die vorig jaar te zien was in Keramiekmuseum Princessehof, heeft het Leeuwardse museum de toonaangevende Artifex Award 2010 opgeleverd. Het Keramiekmuseum had de beste manier gevonden om het onderwerp, huwelijksserviezen, dichtbij de mensen te brengen.

Lovende juryleden

"Alles klopt aan deze originele inzending", volgens het juryrapport. "Bezoekers mochten zelf hun serviezen meebrengen en ze werden zelfs uitgenodigd om er, voor de audio tour, iets over te vertellen. Dit brengt het thema op een verrassende manier dichtbij de mensen." De tentoonstelling over huwelijksserviezen in Nederland trok zo'n 30.000 bezoekers. De meeste bezoekers bezochten het museum voor de eerste keer.

Op maandag 19 april zijn de Artifex Awards uitgereikt in Museum De Fundatie in Zwolle. Het keramiekmuseum laat met de prijs vier musea achter zich. De tweede prijs is naar het Westfries Museum in Hoorn gegaan voor de tentoonstelling 'Piraat van de Lage Landen'. Het Mondriaanhuis in Amersfoort heeft een aanmoedigingsprijs voor het project 'Elke 60 minuten een bezoeker' ontvangen. De overige genomineerden zijn het Tropenmuseum en het Zaans Museum.

Stimulance

Het Cultureel Organisatiebureau Artifex reikt de Artifex Awards ieder jaar uit aan de organisaties die er het beste in slagen het Nederlandse Cultuurgoed zo dicht mogelijk bij mensen te brengen. De Award is daarmee dus een stimuleringsprijs voor bijvoorbeeld musea.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 april 2010 - 246