1

Kijk mee met de restaurator

Museum Boijmans Van Beuningen restaureert een Dalí voor publiek

Museum Boijmans Van Beuningen Nieuws door

archief oud artikel 4 mei 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Verborgen achter de schermen van musea werken restauratoren aan het behoud van schilderijen. Maar in Museum Boijmans Van Beuningen staat het publiek er met de neus bovenop. Vanaf half juni kijken bezoekers mee met de restauratie van een drieluik van Salvador Dalí.

Twee maanden lang kijken bezoekers mee over de schouders van drie restauratoren. Na een maand achter de schermen werken zij vanaf 11 juni in de Serra Zaal van Museum Boijmans Van Beuningen. Vier dagen per week, acht uur per dag richten ze hun aandacht op het schilderij Landschap met touwtje springend meisje van Salvador Dalí. Na afloop van de restauratie schittert het werk in Milaan, met nog zes andere Dalí's uit de museumcollectie.

Salvador Dali

Het te restaureren schilderij komt uit de collectie van Edward James, een belangrijke Engelse opdrachtgever van Dali. Hij gaf Salvador Dali in 1936 de opdracht voor dit drieluik. Tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog raakte het schilderij beschadigd. Museum Boijmans Van Beuningen kreeg het in 1972 langdurig in bruikleen, en kocht het kunstwerk vijf jaar later.

Meekijken

Bezoekers kijken vanachter een balustrade met de restauratoren mee. Filmpjes, teksten en foto's geven meer informatie over de restauratie. Zelf vragen stellen? Dat kan! Iedere woensdagmiddag mogen bezoekers de restauratoren een uur lang ondervragen.

Lees meer nieuws over tentoonstellingen of bekijk de kalender met tentoonstellingen op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 mei 2010 - 229