1

Rotterdam: designhoofdstad van de wereld

European Design Festival: 27 tot 30 mei

European Design Festival Nieuws door

archief oud artikel 6 mei 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Van 27 mei tot 30 mei komen de belangrijkste ontwerpers ter wereld samen in Rotterdam. Dan wordt het European Design Festival 2010 gehouden.

Vijfhonderd ontwerpers uit heel Europa ontmoeten elkaar in de tweede grootste stad van Nederland. "Wij voelden ons meteen thuis in Rotterdam", vertelt Demetrios Fakinos, managing director van het European Design Festival. "De combinatie van gastvrijheid, energie en efficiëntie maakt dat wij er alle vertrouwen in hebben dat het European Design Festival 2010 een groot succes wordt."

Het programma bestaat onder meer uit de uitreiking van de Design Awards. De beste boekenkaft, de mooiste brochure en het fraaiste cd-hoesje, je kunt het zo gek niet bedenken. Daarnaast zijn er workshops en seminars, voor ontwerpers, maar ook voor bezoekers. Tenslotte openen plaatselijke instellingen de deuren, zoals VIVD, Design Platform Rotterdam en de Willem de Kooning Academie.

Het is de vierde keer dat het European Design Festival wordt georganiseerd. De afgelopen jaren verzamelden ontwerpers zich in de steden Athene, Stockholm en Zürich.

DagjeWeg.NL houdt van design. En van Rotterdam natuurlijk!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 mei 2010 - 173