1

Derde etappe Giro d'Italia: waar kijken?

Een dagje uit voor wielrenfans

  Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2010 Sport Middelburg, Zeeland Vandaag fietsen de wielrenners van de Giro d'Italia, voor de laatste keer dit jaar, over de Nederlandse straten en wegen. De wielrenners starten in Amsterdam om een aantal uur later te eindigen in het Zeeuwse Middelburg.

Veel mensen vieren de meivakantie, dus het is een mooie tijd om langs de kant te kijken. Na Amsterdam scheuren de sprinters door steden als Leiden, Zoetermeer, Schiedam en Vlaardingen. Na het middaguur bereiken ze Rotterdam, waarna ze richting Zeeland trekken. Tijdens de tweede helft bezoeken de wielrenners plaatsen als Spijkenisse, Hellevoetsluis, Ouddorp, Renesse, Burgh-Haamstede, Vlissingen en tenslotte Middelburg. Een ideaal dagje uit voor fans van wielrennen!

Wie wint?

Wie gaat de derde etappe winnen? Wordt het Tylar Farrar, die gisteren de tweede etappe in Utrecht won? Of gaat Matthew Goss met een zege naar Italië? De etappe van vandaag is afwisselend. De rijders beginnen in een stedelijke omgeving, maar moeten al snel de harde zeewind trotseren. Het zal erom spannen wie wint.

Veel bekijks

De eerste dagen trok de Giro d'Italia een kleine 700.000 toeschouwers. Er was vooral veel belangstelling voor de tweede etappe in Utrecht. Bij de finish in de centraal gelegen stad moedigden 200.000 mensen de wielrenners aan.

File, file, file

Hoewel de drukte op de weg dit weekend meeviel, is het de vraag of dit morgen ook zo is. Maandag is traditioneel een drukke dag op de weg. Wegen als de A9, A12, A13, A15, A20 en de N57 worden gedurende de loop van de dag gedeeltelijk afgesloten. Het is aan te raden om deze wegen te vermijden.

Zin om zelf weer eens op de fiets te stappen? Op DagjeWeg.NL staan de beste fietsroutes.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-09 23:13:33 - 3896

Dit past bij 'Derde etappe Giro d'Italia: waar kijken?'