Waterglijbaan met looping

Unieke attractie in de Verenigde Staten

Vakantiepark Duinrell Nieuws door

archief oud artikel 27 mei 2010 Trends In Noah's Ark Water Park in de Verenigde Staten opent deze zomer de eerste Amerikaanse waterglijbaan met een looping. Dit meldt de website PopSci.com.

Waterglijbanen met loopings komen zelden voor, omdat het nogal onveilige constructies zijn. Zo sloot de organisatie van Action Park in de jaren '80 een waterlooping-attractie. Crashdummy's kwamen niet veilig uit de attractie, kinderen liepen bloedneuzen en rugschade op, en er zat ooit zelfs een glijder vast in de looping.

De nieuwe waterglijbaan met looping is een stuk veiliger. Zo is het onmogelijk om met z'n tweeën tegelijkertijd naar beneden te glijden, doordat een trapdeurtje de toegang blokkeert.

Wie niet genoeg snelheid heeft om de looping te maken - één procent van de glijders - glijdt terug en kan via een noodluik de glijbaan verlaten. De looping is niet helemaal verticaal, waardoor een glijder nooit van het plafond naar beneden valt. De snelste glijders glijden hoog langs de rechterwand van de glijbaan.

Nederland

Wordt het tijd voor een waterglijbaan met looping in Nederland? Misschien in Duinrell? Wij hopen het!

Zin in een spectaculaire watervakantie? Ga dan naar Duinrell in de buurt van Den Haag!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 mei 2010 - 892