Allemaal duimen voor Sieneke

Vanavond is de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo

Workshop smartlappen zingen met cd opname Nieuws door

archief oud artikel 27 mei 2010 Showbizz Vanavond is het erop of eronder voor Sieneke. De Nederlandse vertegenwoordiging gaat vanavond de strijd aan voor een plekje in de finale van het Eurovisie Songfestival. Staat Nederland na vijf jaar eindelijk weer in de finale?

Het is alweer 35 jaar geleden dat Nederland de finale van het Eurovisie Songfestival won. Dit was met het liedje Ding-a-dong van Teach-In. De laatste vijf jaar kwam Nederland de halve finale niet eens door. Alle hoop is nu gevestigd op Sieneke met haar liedje Shalalie, ik ben verliefd. Voor het eerst in twaalf jaar gaat er weer een Nederlandstalig liedje naar het Songfestival.

De Nederlandse bevolking ziet het volgens het onderzoeksbureau Tangram somber in. Slechts 11 procent van de ondervraagden denkt dat Sieneke de finale behaalt. Sieneke zelf is positief en bovendien al tevreden met een finaleplek. Ze laat in het Algemeen Dagblad weten: "Ik hoef alleen nog maar te genieten. En als ik de finale haal, is mijn Songfestival al geslaagd".

Voor het eerst zendt de TROS het Eurovisie Songfestival uit. Eerder deed de NOS dit. De finale is op aanstaande zaterdag.

Bekijk Sienke's repetitie in Oslo

Test je eigen zangkwaliteiten tijdens een Workshop smartlappen zingen met cd-opname!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 mei 2010 - 1085