1

Karl schildert 5000 euro bijelkaar

Unilever is eigenaar van apenschilderij

Apenheul bezoekersinformatie   Nieuws door

archief oud artikel 1 juni 2010 Toerisme Apeldoorn, Gelderland De oudste aap van Apenheul, Karl, schilderde een recordbedrag bijelkaar. Een maand lang kon er geboden worden op een kunstwerk van zijn hand. Het schilderij bracht uiteindelijk 2.500 euro op. Apenheul verdubbelde dit bedrag nog eens.

Het bedrijf Unilever Benelux kocht het schilderij en is nu de trotse eigenaar van een echte 'Karl'. De opbrengst van de verkoop van dit orang oetan-kunstwerk gaat naar de bescherming van orang oetans in het wild.

Lees ook het bericht: Aap uit Apenheul echte Picasso

Apenheul startte deze veiling wegens de vijftigste verjaardag van Karl. Karl werd begin deze maand vijftig jaar! "Het is echt uniek dat hij er nog is en dat hij de vijftig gehaald heeft. Hij is de oudste van zijn soort in Europa", vertelt verzorgster Bianca Klein. Dat Karl schildert, is ook erg bijzonder. 'Schilderde' moeten we eigenlijk zeggen. De laatste twee jaar heeft Karl namelijk geen zin meer om te schilderen. Het geveilde schilderij is daarom waarschijnlijk het allerlaatste schilderij dat Karl heeft gemaakt. En dat maakt het een echt collectors item!

Vind alle dierentuinen van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-01 15:23:40 - 205