Ook naar een bouwplaats is een dagje uit

Dag van de Bouw trekt 120.000 bezoekers

Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2010 Toerisme Wat voor gebouw wordt er tegenover mijn huis gebouwd? Hoe graven die stoere mannen een tunnel onder het water? En waarom staat de kerk in steigers? Deze en andere vragen werden beantwoord op de Dag van de Bouw. Ruim 120.000 bezoekers kwamen op een zonnige zaterdag naar 270 geopende bouwprojecten, zoals tunnels, wegen en restauratieprojecten.

Op diverse bouwlocaties werden bezoekers rondgeleid door medewerkers. De bouwplaatsen zijn de rest van het jaar gesloten voor het publiek, dus mensen kregen een uniek kijkje in de keuken.

De grootste publiekstrekker was de Noord/Zuidlijn. Dit is de nieuwe metrolijn in Amsterdam. 20.000 belangstellenden kwamen een kijkje nemen. De metrolijn krijgt een lengte van 9,7 kilometer. De metrolijn begint bovengronds in Amsterdam-Noord en gaat onder het IJ en het Centraal Station door. Volgens de oorspronkelijke plannen zou de Noord/Zuidlijn in 2011 klaar zijn en 1,46 miljard euro kosten. Door tegenvallers is de opleverdatum inmiddels verschoven naar op zijn vroegst 2017 en zijn de kosten gestegen tot ruim 3,1 miljard euro.

Verkeersminister Camiel Eurlings opende de vierde Dag van de Bouw. Hij deed dit op de bouwplek van Muziekcentrum Vredenburg.

Een dagje uit met het hele gezin? Kijk ook eens in de uitkalender!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 juni 2010 - 52

Dit past bij 'Ook naar een bouwplaats is een dagje uit'