1

Madame Tussauds zet Balkenende op straat

Inpakken en wegwezen voor het wassen beeld van Balkenende

Bedank Jan Peter Balkenende! Nieuws door

archief oud artikel 11 juni 2010 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Madame Tussauds laat er geen gras over groeien: direct na de verkiezingen is het wassen beeld van Jan Peter Balkenende uit het Torentje gezet. De nieuwe positie van de oud-premier is naast een verhuisdoos. "Het museum wil graag actueel blijven", zegt een woordvoerster van Madame Tussauds.

Jan Peter Balkenende was altijd in een nagemaakt Torentje te bewonderen. Nu hij afgelopen woensdag 9 juni na een grote verkiezingsnederlaag de biezen pakte, besloot Madame Tussauds op de actualiteit in te spelen. Ze zetten hem in een andere opstelling neer. Bezoekers van het museum zien Balkenende nu naast het Torentje, wakend over een grote verhuisdoos. Omdat Balkenende de afgelopen acht jaar veel betekende voor Nederland, wordt het beeld niet definitief verwijderd.

Enkele Enschedese CDA-leden hebben een website opgericht om Jan Peter Balkenende te bedanken. Volgens de initiatiefnemers heeft Balkenende zich los van politieke- of persoonsvoorkeur de afgelopen acht jaar 'keihard ingezet' voor Nederland. Er kwamen al ruim 3000 bedankjes binnen.

Toekomstbeelden

Of de nieuwe premier binnenkort ook een wassen beeld krijgt, is nog niet te zeggen. Het museum maakt maar vier beelden in het jaar en in het selectieproces hebben de bezoekers een belangrijke stem.

Zelf Madame Tussauds bezoeken? Of toch liever iets anders doen? DagjeWeg.NL bruist van de ideeën voor een leuk dagje Amsterdam. Neem ook een kijkje in onze UITagenda.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:10:35 · Gepubliceerd: 11 juni 2010 - 514