Toverachtig Terschelling

Blokarten op de Waddeneilanden | Redactioneel door

Sportieve uitjes, campings en musea

21 juni 2015 Toerisme Terschelling, Friesland Het derde waddeneiland vanaf Noord-Holland is Terschelling. Een eiland waar het bekende cultuurfestival Oerol elk jaar magische dagen beleeft. Het duinlandschap is prachtig en inspireert tot leuke dagjes weg. Een ritje met een blokart over het strand of een ontdekkingstocht door het Wrakkenmuseum. Beleef het op Terschelling!

Foto 1. 'Terschelling'. Foto: mi chiel. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Actief

Ontdek het prachtige strand van Terschelling tijdens een ritje op een blokart! Een wat? Een blokart is een driewieler buggy waarmee je met een razend tempo over het strand van Terschelling scheurt! De buggy is aangedreven door een zeil en gaat snoeihard. Zandkorrels schuren je gezicht en verfrissende druppels zeewater geven verkoeling. Liever een iets drogere activiteit? Maak dan een ritje met een 4x4 Landrover. Ervaar vrijheid en geniet halverwege of na afloop van de spannende juttersverhalen, die de geschiedenis van dit eiland kenmerken. Is dat allemaal iets te spannend? Fietsverhuur Zeelen verhuurt allerlei soorten fietsen voor een mooie en ontspannen ontdekkingstocht over het Waddeneiland.

Musea

Museum 't Behouden Huys: de plek waar de reizen van Willem Barentz tot leven komen. Ook andere prachtige verhalen over vaartochten worden hier verteld. Zeemanssouvenirs, juttersvondsten en stijlkamers geven een kijkje in het zeemansleven en hoe zo'n tocht op één van de wereldzeeën verliep. Terschelling en zeevaart zijn twee handen op één buik. Hille van Dieren is een wrakduiker en verzamelt al zijn vondsten in het Wrakkenmuseum. Dit museum lijkt zelf wel een beetje op een wrak, het is namelijk opgebouwd uit het wrakhout van een schip. Trots is Van Dieren op de Spaanse Matten, Urker munten uit het gezonken schip Lutine. Voor kinderen is er achter dit museum een echt piratenschip.

In Terschelling wordt en werd regelmatig gevist. In het Visserijmuseum Aike van Stien zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen over zeedieren en de natuur. Kinderen doen een speurtocht door het museum of leren knopen leggen. Nog meer over het leven in en om de zee is te zien in het Natuurmuseum en zee-aquarium. Hoe is Terschelling ontstaan en wat had dat voor invloed op het waddengebied? In het zee-aquarium ontmoet u bekende en onbekende waterlanders. Zoals de kabeljauw, het harnasmannetje en de zeedonderpad.

Musea op Terschelling

Campings

Na een dagje nog niet klaar met het prachtige eiland Terschelling? Blijf dan overnachten op een van de prachtige campings.

  • Nieuw Formerum is een voormalig Staatsbosbeheer gezinskampeerterrein en ideaal voor mensen die van rust, ruimte en groen houden. Het kampeerterrein ligt centraal op het prachtige waddeneiland Terschelling aan de rand van het Formerumerbos en de duinen, en dicht bij het strand.
  • Aan de voet van het 20 meter hoge Arjensduin op Terschelling ligt Camping De Kooi. Bijzonder aan de camping is dat bezoekers tussen de bomen van een van drie boomgaarden kunnen kamperen.
  • Op Camping Landzicht is het een gezellige beestenboel! Kippen, geiten, konijnen en paarden zorgen voor genoeg vermaak voor jong en oud. De camping grenst aan het bos- en duingebied en de vele fiets- en wandelpaden die Terschelling rijk is. Dat wordt genieten!
  • Naast een gezinscamping heeft Camping Cnossen een leuke jongerencamping, centraal gelegen tussen de beide grootste dorpen van het eiland:  West en Midsland. Het Noordzeestrand bij Paal 8 is slechts tien minuten fietsen.
  • Camping Veldzicht is een echte gezinscamping. De camping is ruim opgezet en ingericht met chalets en luxe caravans. Er zijn diverse speeltoestellen voor de kinderen. Geniet van rust, ruimte en natuur!


Vind nog meer leuke uitjes in en rondom Terschelling. DagjeWeg.NL heeft een prachtig overzicht!
Foto 2. 'Seal'. Foto: evil nickname. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:31:29 · Gepubliceerd: 2010-06-15 11:44:09 - 3819