1

Poppodium Watt vraagt faillissement aan

Lege dansvloer voor duurzaam poppodium

Andere activiteiten in Rotterdam. Nieuws door

archief oud artikel 23 juni 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Poppodium WATT sluit haar deuren. Stichting CAR, exploitant van de eerste duurzame danceclub ter wereld, besloot vorige week woensdag faillissement aan te vragen. Bestuursvoorzitter Christian Jongeneel op de website van 3voor12: "De afgelopen dagen hebben we intensief met verschillende raadsleden gesproken. Daaruit hebben we onze conclusies getrokken en hebben we zelf de knoop doorgehakt."

Sinds woensdag 16 juni zit Rotterdam weer zonder grootstedelijk poppodium. Stichting CAR maakte bekend faillissement aan te vragen voor poppodium WATT. Hajo Doorn, creatief directeur van het Rotterdams podium WORM, reageert op de website van 3voor12: "Het einde van WATT schaadt het imago van de hele popsector. Er is een spoor van wantrouwen voelbaar, het idee ontstaat dat de Rotterdamse popsector bestaat uit een stelletje prutsers. Maar de stichting valt niets te verwijten."

Gemeente Rotterdam helpt niet

Eerder kwam gemeente Rotterdam nog met geld over de brug, maar dit keer gaat die vlieger niet op. In de commissievergadering over dit onderwerp bleek dat alleen de SP en GroenLinks WATT wilden behouden. Volgens Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), schiet de gemeente zich met dit besluit in de voet: "Het gebrek aan een dusdanig poppodium als WATT is een vorm van armoede. Zoiets speelt een belangrijke rol in de aantrekkelijkheid van een stad. Vooral voor Rotterdam, de stad in Nederland met het hoogste aantal jongeren."

Problemen

WATT kampte al sinds de opening in 2008 met verschillende problemen. Zo was het pand niet voldoende geluidswerend, maar was er geen geld om het gebouw te isoleren. Ook had WATT een financieel tekort van twee miljoen euro.

Helaas, WATT sluit haar deuren. Gelukkig zijn er nog genoeg andere clubs in Rotterdam waar je uit je dak kunt gaan. Of neem een kijkje in onze Uitagenda voor andere activiteiten in Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 juni 2010 - 184