1

Reuze cruiseschip zaterdag in Rotterdam

Norwegian Epic is grootste cruiseschip ooit in Rotterdamse haven

De ss Rotterdam een uitgaansplek met historie Nieuws door

archief oud artikel 15 juni 2010 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Botenliefhebbers opgelet: zaterdag vaart het op één na grootste cruiseschip ter wereld de haven van Rotterdam binnen! Nog nooit arriveerde er in Nederland een groter cruiseschip.

De Norwegian Epic wordt om 08:30 uur aan de Holland Amerikakade van Cruise Port Rotterdam verwacht. "Voor ons is zo'n groot schip business as usual", vertelt Tie Schellekens, woordvoerder van het havenbedrijf Rotterdam. "Maar voor een cruiseschip is de Norwegian Epic heel groot." Het schip kan wel 4100 passagiers vervoeren. "Wij hebben veel meer grote schepen in onze haven gehad. Olietankers steken bijvoorbeeld wel 23 meter in het water. Dit cruiseschip maar 8 meter", vertelt Schellekens. Maar een mooi gezicht is het natuurlijk wel! Dus voor een leuk dagje weg hoef je zaterdag alleen maar langs de Rotterdamse kade te staan.

Oasis of the Seas

De Norwegian Epic is afkomstig van de Franse werf STX Europe, Chantiers de l'Atlantique, Saint Nazaire. Zaterdagavond 19 juni vertrekt het schip om 17:30 uur weer naar Southampton. Alleen het schip Oasis of the Seas is groter dan de Norwegian Epic. Dit schip kan wel vijfduizend passagiers vervoeren.

Bezoekers mogen helaas de Norwegian Epic niet op. Toch een Rotterrdams cruiseschip bezoeken? Ga dan naar de ss Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 juni 2010 - 1985