Zwolle natuurlijk

Rederij Keur - Dagtochten door de IJsseldelta |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Groen uitstapje in Zwolse natuur

22 juni 2010 Natuur Zwolle, Overijssel Schud het stof van de schouders en loop met flinke tred door de natuurlijke omgeving van Zwolle. Wuivende rietpluimen wrijven de slaap uit de ogen, terwijl lustig snaterende eenden het hoofd definitief het land der levenden intrekken. Vaar over het onberekenbare water, ontmoet bijzondere dieren en luister naar prachtige verhalen. Welkom stadsgasten, dit is de natuur!

Zwolle is behalve een prachtige stad, ook een baken in het prachtige Overijssel. Hoewel de architectonische en geschiedkundige hoogstandjes van de stad menigeen in vervoering brengen, kan eigenlijk niets op tegen de natuur. De wonderen van de natuur krijgen door de mens een zeer ontspannen invulling. DagjeWeg.NL vond pure natuur in een toeristisch jasje.

Varen

Zwolle is de thuishaven van de Nirvana en de Hanzestad, de twee partyschepen van Rederij Keur. Geniet aan boord van deze schepen van een ontspannen vaartocht naar één van de vele bestemmingen in de IJsseldelta. Vaar over de IJssel naar Deventer, ook een Hanzestad. Of vind de rijke historie van Hoorn! Mooi Medemblik of de Zuiderzeekust, ze wachten op u! Maar eigenlijk is het net zo leuk om in Zwolle te blijven, dus een vaartocht van Vadesto is ook een prima keuze. Dit bedrijf biedt rondvaarten door de Zwolse grachten en over de IJssel. Ook tochten met de step, een Engelse dubbeldekker of een oldtimerbus worden voor groepen georganiseerd. Kies een uitdaging in de natuur! Luisterend naar prachtige verhalen, terwijl de boot verder drijft? Dat kan op de Verhalenboot. Dit varende verteltheater is het podium voor musici en verhalenvertellers. Laat je meevoeren in een andere wereld op het water.

Dieren

Dieren zijn soms aaibaar, mooi om naar te kijken of super grappig! Ontmoet al deze dieren bij Buurtboerderij De Ramshorst. Dwerggeitjes en angorageiten, een Brahma en een baardkuifhoen, het zijn allemaal prachtige dieren. Kom ook gezellig kijken bij de konijnen en de cavia's die op de boerderij wonen. Een feestje vieren? Dat vieren de dieren graag mee! Iets verder weg, in Epe, is Dierenpark Wissel te vinden. Hier staan bezoekers bijna oog in oog met heel veel verschillende dieren. Bij de ingang van het park begroet de lachvogel, oftwel de kookaburra, de bezoekers opgewekt. Onderweg naar één van de vele volières kom je geheid een wallabie tegen, die vrij rondlopen in het park. Ringstaartmaki's, gouden leeuwapen en een boomkangaroe, ga ze opzoeken in Epe.

Ontspanning en cultuur

Een prachtig landschap gecombineerd met hedendaagse beeldhouwkunst. Tussen de bloemen en struiken in Beeldenpark Anningahof duikt regelmatig een beeld op. Ieder jaar wisselt de beeldenexpositie, waar vele kunstenaars aan meewerken. Kom wandelen en genieten in Beeldenpark Anningahof. In Restaurant Uitspanning Het Engelse Werk is het ook genieten geblazen! Dit restaurant bevindt zich aan de rand van Zwolle in het park Het Engelse Werk. Van receptie en high tea tot een volledig buffet, dit restaurant is van alle markten thuis. Met uitzicht op de IJsselbrug en de uiterwaarden smaakt het eten nog beter. Om de eetlust op te wekken is een fietstocht een perfect voorafje!

Zuivel van de boerderij

Voor een lekkere boerenlunch stap je op de fiets of in de auto richting Boerderij De Huppe. Met enkele speeltoestellen en een aantal dieren zijn de kinderen een tijdje zoet, terwijl ouders een kopje koffie of thee drinken. Voor thuis zijn er in de winkel ambachtelijke zuivelproducten te koop. Echte boerenboter, yoghurt, melk en karnemelk. Groepen gaan boerengolfen of kijken bij het boter maken. Of kies voor een middagje klootschieten! Genoeg te doen bij Boerderij de Huppe.

Skaten

Een hekel aan die muffe sportschool? Ga dan lekker in de buitenlucht werken aan de conditie en pak die skates uit de kast. Rondom Zwolle zijn er genoeg leuke skateroutes. Kies één van deze routes en geniet van de natuur!


Skateroutes Zwolle weergeven op een grotere kaart

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:06:02 · Gepubliceerd: 2010-06-17 13:11:48 - 7321