Gratis naar NEMO met museumkaart

Ook Panorama Mesdag sluit zich aan

NEMO Nieuws door

archief oud artikel 23 juni 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het grootste wetenschapsmuseum van Nederland accepteert vanaf 1 juli de museumkaart. Science center NEMO in Amsterdam is vanaf die dag gratis toegankelijk voor museumkaarthouders.

"Wij zijn gevraagd door de Museumvereniging", zegt woordvoerder Marjolein van der Zee van NEMO. "Wij denken - en hopen - dat we meer bezoekers over de vloer krijgen. Nog meer mensen bekend laten worden met wetenschap & technologie is onze missie. Door de museumkaart kunnen we dit nog beter realiseren."

In het gebouw boven de IJ-tunnel komen wetenschap en techniek tot leven. Zo zijn er demonstraties, workshops en theatervoorstellingen. NEMO werd in 2009 door bezoekers van DagjeWeg.NL verkozen tot één van de beste Nederlandse uitjes.

De komende zomer is er genoeg te doen in NEMO. Tot 5 september is het dakterras van NEMO open, waar bezoekers dagelijks genieten van 4.000 liter stromend water. Op 24 juni opent de zomertentoonstelling ‘Het huishoudparadijs'. Hoe maakten mensen vroeger het huis schoon zonder hulp van al die elektrische apparaten? De tentoonstelling laat 100 jaar huishouden zien.

Meer musea

Dit jaar sluiten zich nog meer musea aan bij de museumkaart. Per 1 juli kunt u met de museumkaart gratis naar Panorama Mesdag in Den Haag. In oktober sluiten het Anne Frank Huis en het Paleis op de Dam aan. De museumkaart geeft toegang tot 400 musea in Nederland.

Museumkaart

De museumkaart kost vanaf 1 juli 44,95 euro voor volwassenen, en 22,45 euro voor jongeren. De kaart is te bestellen op de officiële website.

Ga eens een dagje uit naar Amsterdam, en bezoek NEMO en de tientallen andere musea!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-23 08:21:59 - 719

Dit past bij 'Gratis naar NEMO met museumkaart'