1

Zwoele Museumnacht in Leiden

Tweede editie in studentenstad

Museum Boerhaave Nieuws door

archief oud artikel 2 juli 2010 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Na grote steden als Amsterdam en Rotterdam heeft nu ook Leiden een eigen Museumnacht. Acht musea zetten vanavond hun deuren open voor publiek. Een programma met burlesque, een pretkwartet en Belgische bOOmfanfare.

Vorig jaar beleefde Leiden haar eerste museumnacht. Dit initiatief ontstond vanuit studentenvereniging Quintus, die een culturele activiteit voor de Leidse studenten en andere inwonders wilde organiseren. Een jonge en verfrissende programmering is het resultaat. Van 20:00 uur tot 01:00 uur zijn vanavond de zeven grootste musea in de stad geopend voor de tweede editie van dit jaarlijkse evenement.

Deelnemende musea

De deelnemende musea zijn Museum Boerhaave, Naturalis, Hortus Bocanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, het SieboldHuis en Museum De Lakenhal.

Hortus Botanicus presenteert onder andere een Moulin Rouge dansact en een Belgisch bOOmfanfare. In Museum Boerhaave krijgen bezoekers een anatomische les en in Museum Volkenkunde staat de avond in het teken van mode. Maak een onvergetelijke foto met een onweerstaanbare Griekse god in het Rijksmuseum van Oudheden of laat je verleiden door een workshop Burlesque. Loungen op een Tokyo Loungeboat kan bij het SieboldHuis en Museum De Lakenhal verzorgt een veiling. Na afloop van de activiteiten in de musea kan iedereen nog verder feesten tijdens één van de twee afterparty's. Alle ingrediënten voor een zwoele zomeravond zijn aanwezig in Leiden.

Neem alvast een voorproefje

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 juli 2010 - 285

Activiteiten Rijksmuseum van Oudheden

Vanaf volgende week te bezoeken

Meivakantie in het RMO


Kom in de meivakantie naar Romeinse villa’s in Limburg en ontdek onze nieuwe familietentoonstelling met de speur- en luisterroute.

Activiteiten Museum De Lakenhal

Nu te bezoeken

Rembrandts vier zintuigen


Museum De Lakenhal in Leiden viert zijn 150-jarig bestaan met de kick-off van de presentatie Rembrandts Vier Zintuigen. Het toont zijn vroegst bekende werk, waaronder De brillenverkoper, De...