Amsterdam maakt zich op voor huldiging Oranje

Hoofdstad klaar voor groter spektakel dan tijdens EK van ‘88

Waar kijk jij de WK-finale? Nieuws door

archief oud artikel 8 juli 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Oranje wordt na afloop van het WK voetbal gehuldigd in Amsterdam. Of de Nederlanders van Spanje winnen of niet, dinsdag worden ze hoe dan ook feestelijk onthaald.

Lees ook: Evenementen wijken voor WK voetbal en Waar kijk jij de WK-finale? voor een overzicht van de leukste kijk- en feestlocaties voor de WK-finale tussen Nederland en Spanje.

Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam woensdagavond bekendgemaakt in de gemeenteraadsvergadering. Tussen de gemeente, de KNVB en de spelers wordt nog overlegd over de precieze invulling van de huldiging.

Woonboot

Gewonnen van Spanje of niet, dinsdag gaat de huldiging op het Museumplein gewoon door. De ererondvaart door de grachten van Amsterdam gaat alleen door als Oranje wint. Woonbootbewoners met de huldiging van 1988 nog vers in het geheugen, zijn daar niet blij mee. Toen werden de woonboten beklommen door duizenden fans, waardoor er veel zonken.

Koninginnedag

De gemeente Amsterdam verwacht dat het een drukte van jewelste gaat worden. Zij denken dat er dinsdag meer bezoekers naar de hoofdstad afreizen dan op Koninginnedag. Dit jaar waren dat er ruim 750.000. De gemeente werkt daarom nauw samen met politie, vervoerders en horeca om er zo voor te zorgen dat het een veilige en feestelijke huldiging wordt.

Kijk voor het laatste nieuws over de huldiging op de site van de Gemeente Amsterdam.

Nog geen locatie gevonden om de WK-finale te kijken? DagjeWeg.NL heeft de leukste kijk- en luisterplekken voor de finale opgezocht.

Vind nog veel meer leuke uitjes op de UIT-kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 15:42:44 · Gepubliceerd: 2010-07-08 09:34:39 - 5073