Octopus Paul voorspelt nederlaag Oranje

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Paul wijst Spanje als wereldkampioen aan

9 juli 2010 Opmerkelijk Octopus Paul, voetbalorakel van Sea Life Oberhausen, voorspelde vandaag de uitslag van de WK-finale Nederland – Spanje. Paul koos Spanje als wereldkampioen. Octopus Pauline in Sea Life Scheveningen is het niet met hem eens. Zij koos voor Nederland.

De octopus in Sea Life Oberhausen voorspelde eerder alle wedstrijden van de Duitse Mannschaft goed. Ook het verlies in de halve finale tegen Spanje was voor hem geen verrassing. In het aquarium van Paul plaatsen verzorgers twee bakken met daarin een mossel. Op de bakken plakken ze de vlaggen van de rivaliserende landen. Paul koos ditmaal voor de Spaanse vlag. Ook voorspelde hij dat Duitsland de derde plaats zou behalen tegen Uruguay.

Doodsbedreigingen voor Paul

In Duitsland is niet iedereen blij met de voorspellende gave van Paul. Het dier ontving doodsbedreigingen van Duitse fans, die het verlies in de halve finale niet konden verkroppen. Sea Life Scheveningen heeft de octopus asiel aangeboden.

Paul vs. Pauline

De vrouwelijke tegenhanger van Paul is octopus Pauline in Sea Life Scheveningen. Ook zij deed vandaag op dezelfde manier een voorspelling. Gelukkig koos zij voor rood-wit-blauw. En Paul voorspelde alle wedstrijden van het EK 2008 wel goed, maar de finale niet. Dus er is hoop voor Nederland!

Bekijk de voorspelling van Paul

Kom kijken naar de octopussen in Sea Life Scheveningen en Sea Life Oberhausen!

Kijk ook bij...

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-09 14:51:01 - 1642