1

Nieuw: gierenrots in Blijdorp

Afrikaanse savanne voltooid met opening gierenrots

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 19 juli 2010 Rotterdam, Zuid-Holland De Afrikaanse Savanne in Diergaarde Blijdorp is nu echt af. Op 10 juli werd de Afrikaanse gierenrots in de volière officieel geopend. Naast deze nieuwe rots was er voor de gieren nog een extraatje: het karkas van een schaap ging er gretig in bij de vogels.

Pootverwarming

De Afrikaanse gierenrots staat in een reusachtige volière van maar liefst 80 meter lang, 35 meter breed en 10 meter hoog. Hierdoor hebben de vogels goed de ruimte om te kunnen vliegen. Het verblijf is zo ingericht dat verschillende vogelsoorten er hun thuis vinden. De volière is zo'n 2.500 vierkante meter groot en wordt doorsneden door water. Het ene deel is moerassig met een verblijf voor de maraboes, aan de overkant van het water kunnen de gieren in speciale zitbomen terecht. De gierenrots kan in koudere tijden verwarmd worden. Op deze manier blijven de poten warm en kunnen de dieren langer buiten blijven. De rots heeft de vorm van een Afrikaans kopje, een rots op een weidse vlakte.

Tussen de vogels

Bezoekers die willen kijken kunnen uiteraard door het gaas heen de dieren bewonderen. Een deel van de volière is open voor publiek. Zo kun je ongestoord de vogels bekijken en fotograferen.

Een dagje naar de dierentuin? DagjeWeg.NL weet waar je zijn moet.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 juli 2010 - 220