WK-vlaggen als apenhangmat

Apeneilanden Stichting AAP |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Stichting AAP krijgt restpartij kampioensvlaggen

22 juli 2010 Natuur Almere, Flevoland Wat te doen met 2500 kampioensvlaggen nu Nederland geen wereldkampioen voetbal is? De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) deed een oproep voor goede ideeën voor de restpartij. Stichtig LUMA gaat er een Zuid-Afrikaanse school mee opknappen en bij Stichting AAP hebben ze er heel wat hangmatten bij.

Wie heeft het beste idee?

Na het verlies van Nederland in de finale ging het Dokkumer bedrijf op zoek naar creatieve ideeën voor de restpartij vlaggen. Uit meer dan duizend reacties heeft DVC gekozen voor Stichting LUMA. Zij gaan de vlaggen gebruiken voor gordijnen op een school in een Zuid Afrikaanse sloppenwijk. Ook worden de vlaggen gebruikt voor zo'n vierhonderd tasjes en om de school op te vrolijken.

Hangmatten

Stichting AAP in Almere heeft driehonderd vlaggen gekregen. Deze worden onder andere gebruikt als hangmat. De stichting vangt apen en andere dieren op die niet in Nederland thuishoren. Stichting AAP is blij met de vlaggen. Telkens krijgen de dieren nieuwe dingen in hun hokken om te voorkomen dat de dieren zich gaan vervelen. Als de apen niets te doen hebben, breken er sneller vechtpartijen uit. Dat is niet iets waar AAP op zit te wachten en de vlaggen zijn een welkome afleiding voor de dieren.

Oranje apen

Naast dat de apen er lekker in kunnen luieren heeft de stichting nog meer plannen met de vlaggen. Zo kunnen de chimpansees de stof prima gebruiken als nestmateriaal. Vlak voor de finale kwam er een nieuwe groep van elf witoorpenseelaapjes binnen. De apen hadden nog geen naam en zijn vernoemd naar de spelers van Oranje. Zo heeft Stichting AAP haar eigen elftal met onder andere Gregory, Babel, Nigel, Robin en Wesley. Bij deze apen komen natuurlijk ook vlaggen te hangen.

Naast Stichting LUMA en Stichting AAP maakt de Dokkumer Vlaggen Centrale ook nog een aantal andere organisaties blij met een tiental vlaggen.

Aapjes kijken? DagjeWeg.nl weet waar je zijn moet!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-22 10:17:20 - 264