Varend Corso Westland groot succes

Versierde boten trekken meer dan 330.000 bezoekers

Nieuws door

archief oud artikel 2 augustus 2010 Toerisme Honselersdijk, Zuid-Holland Meer dan 300.000 mensen kwamen afgelopen weekend op het Varend Corso Westland. Het evenement werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. De organisatie spreekt van een 'zeer succesvol weekend'.

Vreemde Vogels

Tijdens het jaarlijkse festijn varen zo'n zestig boten door alle dorpskernen van het Westland. De boten zijn versierd met bloemen, groente en fruit. Het thema van dit jaar was Vreemde Vogels. Deelnemers hebben dit op allerlei manier laten terug komen in de versieringen van hun boten. Voor de mooiste boten was er uiteraard een prijs! Ook werden er prijzen uitgereikt voor de beste figuranten, want vaak waren niet alleen de boten maar ook haar passagiers prachtig uitgedost.

Drie dagen feest

Aan het corso doen zowel bedrijven als verenigingen mee met de mooi versierde vaartuigen. De route van de boten is zeventig kilometer lang. Verspreid over drie dagen varen de boten zo door de streek heen. Dit jaar stonden er 330.000 mensen aan de kant om de boten te bewonderen. Naast het bekijken van de prachtig versierde boten werd er op de wal ook een hoop activiteiten georganiseerd. Het volgende Varend Corso Westland is in het weekend van 5 tot en met 7 augustus 2011.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 augustus 2010 - 865

Dit past bij 'Varend Corso Westland groot succes'

2 reacties: