1

Echte mannenmode in AHM

Moderne man zonder lef

Amsterdams Historisch Museum Nieuws door

archief oud artikel 1 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Nederlanders en mode, het zijn niet bepaald twee handen op een buik. Een spijkerbroek aan en dan is het al gauw goed. Vanaf vandaag laat het Amsterdam Historisch Museum zien hoe de Amsterdamse mannen zich kleden door de eeuwen heen. Ook het hippe trouwpak van PvdA-leider Job Cohen is onderdeel van de collectie.

De Amsterdamse man wordt in het Amsterdams Historisch Museum volledig uitgekleed. Van hoed tot ondergoed, alles ligt onder de loep. Het museum laat zien welke kledingstukken voortkomen uit een oude traditie en welke vernieuwend zijn. Paul Spies van het AHM vindt dat Job Cohen wel lef toonde op zijn trouwdag. Hij droeg tijdens zijn huwelijksdag een bruin varkensleren pak, ook nog zonder das. Dit staaltje van lef is te zien in de tentoonstelling A'DAM man & mode.

Zes jonge modeontwerpers maakten op verzoek van het museum outfits voor de man van de 21e eeuw. Iedere moderne man kan model staan in de tentoonstelling A'DAM, man & mode. Laat een foto maken en ontdek aan het einde van de tentoonstelling wat voor type man je bent. Wie durft?

Bezoekersinformatie

A'DAM man & mode,
Amsterdam Historisch Museum
1 oktober 2010 tot en met 30 januari 2010

Toegangsprijs: €10,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 oktober 2010 - 343