1

AVRO zoekt leukste museum van Nederland

Museumgasten viert feest met zoektocht

Stemmen op favoriete museum Nieuws door

archief oud artikel 13 oktober 2010 Cultuur Het tv-programma Museumgasten viert feest! Ter ere van de tweehonderdste aflevering gaat de omroep op zoek naar het leukste museum van Nederland.

Om de tweehonderdste aflevering van het programma Museumgasten te vieren, kunnen bezoekers op de website van de AVRO stemmen op hun favoriete museum. De AVRO selecteerde 140 musea, zoals het Amsterdams Historisch Museum, Beeld en Geluid Experience in Hilversum, het Frans Hals Museum in Haarlem en Paleis Het Loo in Apeldoorn. Als het museum niet in de lijst staat, kunnen stemmers het museum hier zelf aan toevoegen.

Stemmen kan tot en met 9 november. Daarna wordt de winnaar bekend. Dit museum ontvangt dan de eeuwige eer. De stemmers maken kans om een aflevering van Museumgasten bij te wonen.

Museumgasten

In iedere aflevering van Museumgasten bezoeken twee bekende of minder bekende Nederlanders een museum of tentoonstelling en geven daarna hun ongezouten mening. De gasten lopen uiteen van zangers tot politici. Ze bekijken wat het museum voor de bezoekers te bieden heeft en ontdekken verborgen hoekjes. Rondwandelend vertellen ze volop over wat ze zien en wat ze ervan vinden. Acht jaar geleden was Museumgasten voor het eerst op de buis.

Museumgasten bij Het Dolhuys

DagjeWeg.NL heeft het overzicht van alle musea in Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 oktober 2010 - 329