Eerbetoon aan Prins Bernhard

Paleis Soestdijk |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Fototentoonstelling Prins Bernhard op Paleis Soestdijk

16 oktober 2010 Cultuur Baarn, Utrecht In Paleis Soestdijk leren bezoekers Prins Bernhard kennen als een hele veelzijdige man. In de foto-expositie Bernard op Soestdijk is de prins te zien als dierenliefhebber, stijlicoon, familieman en nog veel meer. Wees er snel bij, want de kaartjes vliegen de deur uit!

Prins Bernhard woonde het langste in Paleis Soestdijk, waar hij woonde en werkte. In totaal 63 jaar bracht hij hier zijn leven door. Iedereen mag een kijkje nemen in zijn leven door een expositie met 51 bijzondere foto's. Monica Korpelshoek van Stichting Openstelling Paleis Soestdijk vertelt meer over de expositie.

100ste geboortejaar

"Dit is de derde fototentoonstelling in de vier jaar dat Paleis Soestdijk geopend is. We hebben een fototentoonstelling gehad over Juliana en één over Beatrix. De derde hoofdbewoner van het paleis, Prins Bernard, mocht natuurlijk niet ontbreken. Daarom is er nu een tentoonstelling over zijn leven. En volgend jaar is zijn honderdste geboortejaar, dus dat was ook een mooie aanleiding voor deze expositie."

Beroemde fotografen

Er zijn talloze foto's en officiële portretten gemaakt van de prins en de koninklijke familie. Zelf kende hij de kracht van het beeld en was een verwoed fotograaf en filmer. "Er zijn geen foto's van zijn hand te zien, maar bijvoorbeeld wel beelden van een fotosessie waarin hij vereeuwigd werd. Dit soort foto's werden vaak door assistenten van de fotograaf gemaakt", legt Korpelshoek uit. Foto's van beroemde fotografen als Marinus Meijboom, Max Koot en Paul Huf zijn in de expositie te zien.

Veelzijdigheid

"Bijzonder is dat je in de expositie ziet wat een veelzijdige man hij was. Hij was een stijlicoon, hij hield ervan om zich goed te kleden. Ook hebben we foto's van hem als dierenliefhebber, met bijzondere dieren, als autoliefhebber, militair en familieman. Deze thema's zijn zeker terug te zien in de expositie."

Rondleiding

De expositie Bernard op Soestdijk is alleen toegankelijk voor de bezoekers van Paleis Soestdijk met een kaart voor de rondleiding. De expositie is te zien in de Adjudantenkamer en de twee aangrenzende vertrekken. Na 31 december sluit Paleis Soestdijk weer voor publiek en volgens Monica Korpelshoek vliegen de kaartjes over de toonbank. "Als je nu voor twee personen een ticket wilt boeken kom je al ergens in december uit." Dus, wie de expositie wil zien: opschieten!

Bezoekersinformatie

'Bernard op Soestdijk',
Paleis Soestdijk
12 oktober 2010 tot en met 31 december 2010

Toegangsprijs: €12,50 voor volwassenen en €10,- voor kinderen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-14 15:37:55 - 1117