Paleis Soestdijk

Rond 1650 is tussen Soest en Baarn een jachthuis gebouwd door een Amsterdamse burgemeester: Soestdijk. Na 1815 laten Willem II en zijn Russische vrouw Anna Paulowna het gebouw verbouwen tot een echt zomerpaleis, met twee nieuwe zijvleugels.

Pas vanaf 1937 wordt Paleis Soestdijk permanent bewoond, door Prinses Juliana en Prins Bernhard. Het koninklijk paar woonde er tot aan hun dood. Een bezoek aan het paleis is een unieke ervaring en biedt een kijkje in het leven van de koninklijke familie, nu en in de geschiedenis. Historische gebeurtenissen vonden plaats in het paleis, waaronder de aankondiging van de verloving tussen Prinses Beatrix en Prins Claus. Het park rondom het paleis is ook toegankelijk voor publiek. Dwaal urenlang door de sprookjesachtige tuinen en ontdek prachtige bloemen en planten. Gezellig napraten en iets lekker eten en drinken kan op het terrein in restaurant De Oranjerie.

Paleis Soestdijk in Baarn leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.