Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

Rond 1650 is tussen Soest en Baarn een jachthuis gebouwd door een Amsterdamse burgemeester: Soestdijk. Na 1815 laten Willem II en zijn Russische vrouw Anna Paulowna het gebouw verbouwen tot een echt zomerpaleis, met twee nieuwe zijvleugels. Pas vanaf 1937 wordt Paleis Soestdijk permanent bewoond, door Prinses Juliana en Prins Bernhard. Het koninklijk paar woonde er tot aan hun dood.

Een bezoek aan het paleis is een unieke ervaring en biedt een kijkje in het leven van de koninklijke familie, nu en in de geschiedenis. Historische gebeurtenissen vonden plaats in het paleis, waaronder de aankondiging van de verloving tussen Prinses Beatrix en Prins Claus.

Park en Oranjerie

Het park rondom het paleis is ook toegankelijk voor publiek. Dwaal urenlang door de sprookjesachtige tuinen en ontdek prachtige bloemen en planten. Gezellig napraten en iets lekker eten en drinken kan op het terrein in restaurant De Oranjerie.

In 1971 werd het paleis Rijksbezit. Met ingang van december 2017 werd MeyerBergman Erfgoed Groep de nieuwe eigenaar van het paleis. Paleis en landgoed blijven in 2019 in elk geval te bezoeken. Daarna blijven evenementen, culturele activiteiten en een historische presentatie onderdeel uitmaken van de programmering.

Paleis Soestdijk in Baarn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, themafeest en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Paleis Soestdijk

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.