Beoordelingen Paleis Soestdijk

8
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 27 juli

Datum beoordeling: 27 juli 2019

Reisgezelschap: met opa en oma

Het was zeker de moeite waard , Interessant vooral de vrijwilligers ,met passie en kennis verteld Chapeau

Beoordeling gegeven door P ten Hove -Schuurkamp .

tegenvaller
1 11111

Bezoekdatum: 28-12-2013

Datum beoordeling: 29 december 2013

Reisgezelschap: met een groep

Paleis had gewoon in de familie moeten blijven. Oude bende, slecht onderhouden. Triest. Dat de kinderen niet even de boel opgefrist hebben toen pa en ma er nog woonden. En de ruimtes waarin ze leefden wat moderniseerde. Jaren vijftig leefvertrekken doortrokken van drank en rook. Paar aardige zaaltjes maar verder... Meer overijverig overstreng personeel dan echt interessante dingen te zien. Je mag gros paleis ook niet zien. Rijksoverheid steekt zichzelf erg veel pluimen in bij entree. Paleis aan drukke lawaaierige wegen. Tuin wel ok. Maar daarvoor hoef je er niet naar toe.

Beoordeling gegeven door Mevr. De. D..

Nostalgie
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 02-09-2012

Datum beoordeling: 3 september 2012

Reisgezelschap: met partner

Leuk om een keer gezien te hebben uit nostalgisch oogpunt. Mooie tuin, prachtige vijver en leuk om te zien, wat je vroeger op tv zag. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik het erg jammer vond, dat de kamers leeg waren (werkkamers).

Beoordeling gegeven door Brederode.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 30-08-2012

Datum beoordeling: 30 augustus 2012

Reisgezelschap: met partner

We hebben een geweldige dag gehad de start duurde wat lang want de sleutel van het hek was niet aanwezig dus hebben we een half uurtje moeten wachten voor we er in mogen. De tentoonstelling van Echer was geweldig als ook het paleis en een heerlijke wandeling door de tuin gemaakt. Vervolgens nog langs de tentjes gelopen dit was niet mijn ding maar er waren voldoende mensen die daar wel van hebben genoten.

Beoordeling gegeven door Jannie Eveleens.

Goed
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 3 aug 2012

Datum beoordeling: 3 augustus 2012

Reisgezelschap: met partner

Interessant. Goed, sprankelend, professioneel verhaal en presentatie van de gids (Ditty) - Dank! Betrokken, en geen eentonig afgeraffeld verhaal. Tegen de criticasters 'matig en teleurstelling' zou ik willen zeggen: niet zo zeuren.

Beoordeling gegeven door Alex..

Matig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 21oktober 2011

Datum beoordeling: 23 oktober 2011

Reisgezelschap: met partner

Kille zakelijke bejegening van gehaaste gastvrouw: kakkineuze kunsthistorica, dat wilde ze graag weten ook. Rondleiding onder argwanende blikken van suppoosten, de DDT'ers ( deur dicht trekkers). We misten de warmte van Prinses Juliana. Door de ontvangst met: " U bent een kwartier te laat" terwijl we een kwartier te vroeg waren voelden wij ons niet echt welkom.

Beoordeling gegeven door Peter Struik.

Teleurstelling
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 23-09-2011

Datum beoordeling: 24 september 2011

Reisgezelschap: met partner

Met veel plezier ging ikmet mijn vrouw kijken naar het paleis. Het gebouw met zoveel historie is echter in zeer slechte staat. Zeker als je er rekening mee houdt dat men daar nog actief woonde tot en met 2004. Zeer slecht onderhoud met weinig gevoel voor de historie. Men heeft er gewoond en verder er niets aan gedaan. Rondleiding was erg mager, persoon in kwestie was kundig maar dat was dan ook alles. Je merkt dat dit 'even' een noodoplossing is totmen weet wat men er mee gaat doen.....erg jammer. Het geeft wel een hele goede indicatie hoe het moet zijn geweest om daar te wonen en leven en dus ook hoe ver men is opgegroeid van de "normale" samenleving. Waardoor beeld vorming veelal erg anders is. Tuin is er niet veel beter aan toe dan het huis en dat maakt het aangezicht erg triest.

Beoordeling gegeven door Marcel.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: najaar 2009

Datum beoordeling: 17 juni 2010

Mijn man ik besloten samen (zonder kinderen)een dag naar dit paleis te gaan na een zeer moeilijk jaar met gezondheidsproblemen van twee kinderen en mijzelf. Het was geweldig! Een mooie uitstraling, warvan veel in de stijl zoals het was in oude dagen! De geschiedenis van het koningshuis ging nog meer leven! We zagen als het ware het defillee voorbijkomen (ooit mocht ik er zelf lopen in dat defillee!); we zagen onze oude koningin zwaaien naar haar volk... De tuin waar ze zo veel wandelde, die haar zo lief was, wat hebben we met volle teugen kunnen genieten! ook de lunch was geweldig.

Beoordeling gegeven door Margriet Buiten.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 08 09 2009

Datum beoordeling: 8 september 2009

Een leuke reisleidster, die het enthousiast kon vertellen en een antwoord had voor elke vraag. Wij hebben echt genoten van deze rondleiding. We waren zeer onder de indruk van de verschillende stijlen door de eeuwen heen en dat dit bewaard is gebleven. Alleen was het jammer dat je niet meer mocht zien van hun privé vertrekken, want daar ben je toch perslot wel nieuwsgierig naar. Je krijgt als Nederlander toch wel een gevoel van trots voor dit koningshuis.

Beoordeling gegeven door Fam Harleman.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 24-7-2009

Datum beoordeling: 24 juli 2009

ik ben vandaag naar paleis soestdijk geweest ik vond het in een woord geweldig ik vond het zon ervaring om daar rond te mogen lopen met het idee dat de koninklijke familie daar gewoond heeft we hebben prachtige kamers gezien en de gids was fantastisch wat heeft die veel verteld zoveel informatie vind het alleen heel erg jammer dat je niet de privevertrekken mocht bezoeken wel het kantoor van juliana en bernhard en de eetkamer maar de rest niets het viel me wel op dat dekantoren en de eetkamer best sober waren in de andere kamers was het pracht en praal maar de drie privertrekken waren echt geen pracht en praal bedoel het behang en de plafonds maar daar buiten ben ik zo enthousiast het bordes is op de tv erg groot nou in het echt erg klein dat is zo raar het was daarbij erg jammer dat het steeds regende dus we hebben het park niet bezocht maar hebben wel de beelden van juliana en bernhard gezien erg mooi wat ook wel jammer is dat je binnen geen fotos mag maken maar ik vind het echt een aanrader het heeft bij mij heel veel indruk achter gelaten

Beoordeling gegeven door yvonne de keizer.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20 maart 2009

Datum beoordeling: 3 mei 2009

Een dag om nooit te vergeten. Een kijkje in het gewone leven van de koninklijke familie. Een geweldige gids tijdens onze rondleiding en geweldig genoten van de prachtige paleistuin. Mijn "oranjegevoel" is er alleen maar sterker door geworden.

Beoordeling gegeven door Heutmekers.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: april 2008

Datum beoordeling: 13 juli 2008

Erg mooi! Leuk om te zien waar de Koninklijke Familie gewoond heeft. Onze gids was buitengewoon deskundig en wist veel extra's te vertellen. De tuin om het paleis heen, is prachtig. Daarna iets lekkers gedronken in de orangerie en souveniers gekocht in het winkeltje. Bijzonder geslaagd! Weer veel geleerd over de geschiedenis van ons koningshuis.

Beoordeling gegeven door N.N..

5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: februari 2008

Datum beoordeling: 26 juni 2008

entree was erg duur voor een zeer korte rondleiding.Daarna was er ook niets meer te doen.Het was slecht weer dus de tuinen waren geen optie.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: april2007

Datum beoordeling: 25 april 2008

Wij hebben met 4 echtparen een ccc clubje,cultureel culinair, clubje. Drie maal per jaar gaan we een dag weg, vorig jaar was het onze beurt om iets te verzinnen. Het werd soestdijk met rondleiding en lunchen in de orangerie en daarna een nordicwandeling in het bos.Met oranje stokken en lintjes op om er een oranje thema aan te geven.Pannekoek eten na de wandeling. Het was erg leuk op soestdijk, en de lunch was heerlijk.Een geslaagde dag

Beoordeling gegeven door carla duijndam.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 28 Februari 2008

Datum beoordeling: 9 april 2008

Wij hebben een geweldige bezichting aan Paleis Soestdijk gebracht, onder leiding van een leuke gids. Het is echt de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen. Wij hebben genoten!

Beoordeling gegeven door K. Meijer.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: september 2007

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Een hele leuke ervaring en een vleugje nostalgie.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 27 januari 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Datum beoordeling: 9 januari 2008

'n Hele leuke dag met een prachtige tuin om lekker in te wandelen en een prima georganiseerde rondleiding. Het was heel leuk om een kijkje te mogen nemen in de privewoning van onze vroegere koningin.

Beoordeling gegeven door N.N..