Zij aan zij met gladiatoren

Geschiedenis herleeft in Colosseum

Nieuws door

archief oud artikel 18 oktober 2010 Cultuur ROME - Wie het prachtige Rome bezoekt in de herfstvakantie, mag een bezoekje aan het Colosseum zeker niet missen. Vanaf deze week zijn de kelders van het bekende Italiaanse monument voor het eerst geopend voor publiek.

Het Colosseum is de plek waar vroeger bloederige gladiatorengevechten werden gehouden. De laatste minuten voor een gevecht, brachten de dieren en gladiatoren door in speciale kelders. Deze kelders zijn nu geopend voor publiek. Ook wordt de derde ring van het bouwwerk geopend. Deze was sinds de jaren zeventig gesloten. Daarvandaan is het uitzicht over de Italiaanse hoofdstad prachtig. Naast deze vernieuwingen wordt het Colosseum volledig gerestaureerd en krijgt het zijn spierwitte kleur terug. Voor de kosten hiervan worden nog sponsors gezocht.

Meestbezochte monument

In het tijdens de eerste eeuw gebouwde Colosseum was plaats voor zo'n 50.000 toeschouwers. Het is het meest bezochte monument van Italiƫ: in de eerste acht maanden van dit jaar vonden al 4,5 miljoen toeristen hun weg naar het Colosseum.

Lees nog meer nieuws over geschiedenis op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 oktober 2010 - 250

Dit past bij 'Zij aan zij met gladiatoren'