Geldkraan dicht voor Onderwijsmuseum

Gemeente Rotterdam trekt subsidie #Onderwijsmuseum in

Nationaal Onderwijsmuseum Nieuws door

archief oud artikel 29 oktober 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Blijft het Nationaal Onderwijsmuseum Rotterdam bestaan? Dat is nog maar de vraag. Het Rotterdamse college van B&W maakte bekend de subsidie van het museum de komende vier jaar helemaal af te bouwen.

Op de website van het Nationaal Onderwijsmuseum vloeien de tranen al. De bekendmaking van het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam kwam hard aan. De subsidie die het Rotterdamse museum kreeg, wordt de komende vier jaar volledig stopgezet. Het college van PvdA, CDA, VVD en D66 wil volgend jaar 80 miljoen euro minder uitgeven. Een deel van dat geld wordt weggehaald bij kunst en cultuur.

Petitie

Het Nationaal Onderwijsmuseum laat op de website weten "alle mogelijke middelen te benutten om de stopzetting van de subsidie te voorkomen". Iedereen kan de petitie tekenen tegen sluiting van het museum.

Diergaarde Blijdorp

Ook de subsidie van Diergaarde Blijdorp krijgt een stevige snoeibeurt. Lees: Blijft Diergaarde Blijdorp bestaan?

Hoe gaat het met andere musea? Lees meer nieuws over de musea op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 oktober 2010 - 247

Activiteiten Nationaal Onderwijsmuseum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Aahhh..!


Kom in deze familietentoonstelling op verrassende, persoonlijke en interactieve manier van alles te weten over het lichaam, seksualiteit, gender en consent. Bepaal zelf wat je ontdekt én wat niet.