Nederland Schreeuwt om Cultuur

Freek de Jonge |  deel via WhatsApp | Nieuws door

BN'ers vragen landelijke aandacht voor de #bezuinigingen #schreeuwomcultuur

4 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De concertkaartjes worden duurder, dierentuinen dreigen te verdwijnen en ook sommige musea houden het hoofd amper boven water. Het kabinet hakt in de culturele sector. De Nederlandse artiesten zijn het zat en laten van zich horen in een Schreeuw om Cultuur.

Onder de naam Schreeuw om Cultuur staan 20 november allerlei artiesten op de planken in de Heineken Music Hall. Het Metropole Orkest, Acda en de Munnik en Brigitte Kaandorp zijn enkele artiesten die schreeuwen om cultuur.

Laat je mening over de bezuinigingen in de culturele sector horen op de Geefwet-Twitter.

Ode aan cultuur

Het initiatief voor het protest komt van cabaretier Freek de Jonge. "De aanleiding is in- en intreurig", vindt De Jonge. "Maar dit wordt geen sombere avond en zeker geen protestavond. We zullen de inspirerende kracht van de kunst benadrukken", vervolgt hij. "Het wordt een ode aan de cultuur die zo diep geworteld is in onze samenleving dat bezuinigingen erop als een minachting voor de beschaving ervaren worden."

Op 20 november laat het hele land van zich horen bij voorstellingen, concerten, optochten en andere evenementen. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop.

De Schreeuw

Lees alles over het nieuwe kabinet op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-04 09:27:52 - 488