Dierenpark Emmen weigert geld inzamelingsactie

Dierenpark Emmen bijna failliet |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Hulpactie 'past niet in straatje' #dierentuin

9 november 2010 Opmerkelijk Emmen, Drenthe Het noodlijdende Dierenpark Emmen weigert de 4.300 euro die de inzamelingsactie 'Dierentuin voor een dag' 3 november opbracht. De dierentuin kan niet instemmen met de manier waarop het geld is ingezameld, meldt de Telegraaf.

Een woordvoerder van Bikkel Dienstverlening in Hoogeveen, dat het initiatief nam voor de actie, vertelde dinsdag aan de Telegraaf dat de actie 'niet in het straatje past van het dierenpark'. Volgens RTV Drenthe wil het bestuur niet in verband worden gebracht met circusdieren of dieren die in films hebben meegespeeld. Ook het rijden op dieren past niet bij het beleid van de dierentuin. Het geldbedrag wordt overgemaakt naar een landelijke stichting en kinderboerderijen in de buurt van Hoogeveen.

Dierenpark Emmen zit diep in de schulden. Over 2009 leed de dierentuin 2,4 miljoen verlies, onder meer door financiƫle blunders. De gemeente Emmen schiet het park te hulp met een lening van 1,4 miljoen euro, mits er flink gesaneerd wordt. Op 1 december moet er een saneringsplan op tafel liggen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-09 21:12:38 - 248