1

ING donor voor Drents Museum

ING doet grootste schenking aan #DrentsMuseum #kunst

Drents Museum Nieuws door

archief oud artikel 11 november 2010 Cultuur Assen, Drenthe Vandaag krijgt het Drents Museum 271 figuratieve kunstwerken uit de collectie van ING. "Wij zijn onder de indruk van dit museum, dat echt een platform wil worden voor figuratieve kunstenaars", zegt directeur Anabelle Birnie van ING ART Management.

De ING-collectie bestaat uit 25.000 kunstwerken, maar door de nieuwe inrichting van kantoren is er nog maar plek voor 15.000 schilderijen. Vorig jaar werden via eBay al 25000 werken geveild. Andere werken worden geschonken aan musea en zorginstellingen. De grootste schenking die ING doet is die aan het Drents Museum. De schenking bevat 271 werken van 51 Nederlandse kunstenaars, zoals Barend Blankert, Dick Pieters en Matthijs Röling.

Topcollectie

Directeur Michel van Maarseveen van het Drents Museum is erg blij met de schenking. "Het is een absolute topcollectie en bevat het beste van de hedendaagse figuratieve kunst in Nederland", vertelt Maarseveen.

Het Drents Museum is op dit moment gesloten vanwege een verbouwing en een uitbreiding met een ondergrondse tentoonstellingsruimte. Als het museum in 2011 weer opengaat zal er een groot deel van de schenking te zien zijn.

De verbouwing van het Drents Museum

DagjeWeg.NL heeft het overzicht van alle musea in Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 november 2010 - 378