1

Gedumpt schilderij goud waard

Waardevol schilderij tussen grofvuil #Sparta

Johan Hendrik Mastenbroek Nieuws door

archief oud artikel 17 november 2010 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Jarenlang hing het schilderij in de kantine van voetbalclub Sparta. Bij een verbouwing werd het doek bij het vuilnis gezet. Na 26 jaar besloot de vinder het werk te laten taxeren bij het programma Tussen Kunst en Kitsch. Het doek bleek tienduizenden euro's waard te zijn.

Het gaat om een schilderij van Johan Hendrik Mastenbroek, die leefde tussen 1875 en 1945. Hij werd vooral bekend om zijn schilderijen van de Rotterdamse haven. In de uitzending van vanavond wordt bekendgemaakt hoeveel het doek precies waard is.

Update:
Volgens Sparta-directeur Charles van der Steene is het doek nooit weggegooid, maar is het verdwenen bij de verbouwing van de businesslounge van de club. "Een aantal spullen is toen vanuit de bestuurskamer opgeslagen in een opslagcontainer, geen vuilcontainer. Er hing een Mastenbroek in de bestuurskamer die een paar jaar daarvoor getaxeerd was op ongeveer 40.000 gulden", vertelt Van der Steene tegen NOS. "Toen we de spullen gingen herinrichten, was dat schilderij verdwenen. Het was door ons zeker niet weggegooid." Sparta gaat juridische stappen ondernemen.

Lees nog meer opmerkelijk nieuws op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 november 2010 - 438