1

Shani Davis blijft een winnaar

Davis wint de 1.500 meter #schaatsen

Nieuws door

archief oud artikel 22 november 2010 Sport Shani Davis blijft de grote heerser op de 1.000 meter. Met 1.08,32 seconden werd hij dit weekend de winnaar bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn op deze afstand.

Zaterdag werd Davis nog teleurstellend zevende op de 1.500 meter. "Gisteren had ik voor de 1.500 meter nog een 500 meter. Vandaag had ik gelukkig geen andere race voor de duizend. Ik moet beter bepalen welke wedstrijden ik rijd", vertelt de Amerikaanse schaatser zondag aan Schaatsen.nl.

Bekijk ook de wintersportpagina van DgjeWeg.NL en bereid je voor op een geweldige winter.

Nederlanders in de middenmoot

Op de 1.000 meter werd Kyou-Hyuk Lee tweede in 1.09,08 seconden. De derde plaats was voor Simon Kuipers, met 1.09,110 seconden. De andere Nederlanders eindigden in de middenmoot. Stefan Groothuis werd vijfde in 1.09,15 seconden. Mark Tuitert had zes honderdsten meer nodig en werd daarmee zesde. Hein Otterspeer eindigde dankzij een 1.09,74 seconden op de achtste plaats. Jan Bos viel net buiten de top tien. Zijn 1.09,91 seconden was goed voor de elfde positie.

Lees alles over het schaatsseizoen in 'Klaar voor het schaatsen'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 november 2010 - 81