1

Weinig kijkers voor cultuurprotest HMH

Cultuurprotest #HeinekenMusicHall

Nieuw kabinet hakt in kunst en cultuur Nieuws door

archief oud artikel 23 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De protestavond tegen de bezuinigingen op cultuur in de Heineken Music Hall leverde tienduizenden handtekeningen op. Gisteravond bezochten ongeveer 2500 mensen de manifestatie. De live-uitzending op Nederland 2 kon helaas weinig mensen boeien.

Vele artiesten kwamen gisteravond samen voor de manifestatie 'Leve de Beschaving' in de Heineken Musical Hall. Het was de climax van drie weken actievoeren tegen bezuinigingen van het nieuwe kabinet op kunst en cultuur. Presentator van het programma was Freek de Jonge, initiatiefnemer van de avond, samen met Giel Beelen. Helaas bekeken slechts 386.000 mensen de live-uitzending van de avond op Nederland 2.

Artiesten

Het Metropole Orkest begeleidde alle artiesten die optraden. En dat waren er nogal wat. The Nits met Kyteman, Waylon, Wende Snijders traden onder andere op. Ook Moke, Ernst Daniël Smid en Acda & De Munnik waren erbij. Het optreden van acteur Gijs Scholten van Asschat met het trio Niet uit het raam liep als een rode draad door de avond.

Petitie

Doel van de avond was dat zoveel mogelijk mensen de petitie 'Stop de kaalslag' zouden tekenen. Dat doel werd bereikt. Agnes Jongerius maakte aan het einde van de avond bekend dat er zo'n 85.000 handtekeningen bij stonden. In totaal tekenden al 185.000 mensen de petitie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 november 2010 - 652