Dordrechts Museum weer open

Verbouwing #DordrechtsMuseum voltooid

Dordrechts Museum Nieuws door

archief oud artikel 27 november 2010 Cultuur Dordrecht, Zuid-Holland Aanstaande zondag opent het vernieuwde Dordrechts Museum haar deuren. Het museum is uitgebreid met een zwevende nieuwbouw op de voormalige binnenplaats. Ook is bij het oude gebouw een lange serre gebouwd.

Het Dordrechts Museum bezit één van de belangrijkste collecties schilderijen van Nederland. In de volksmond wordt het museum dan ook wel 'Schilderijenmuseum' genoemd. Om naast de vaste collectie nog wisselende tentoonstellingen te presenteren, was het oude gebouw te klein. Daarom werd de hulp ingeroepen van architect Dirk Jan Postel. Hij ontwierp een bijzondere nieuwbouw.

Vernieuwingen

Het nieuwe gebouw, in de voormalige binnenplaats van het museum, lijkt te zweven op een sokkel. Het is losgemaakt van het bestaande gebouw, waardoor de oude gevel zichtbaar blijft. Een nieuwe voetgangersroute verbindt de twee gebieden aan weerszijden van het nieuwe gebouw. Ook de entree van het Dordrechts Museum is verplaatst. Bezoekers mogen nu naar binnen lopen via de prachtige tuin. Of ze lopen door de nieuwe serre aan het bestaande gebouw.

De vaste collectie blijft in het oude gebouw, waar ook de nodige vernieuwingen zijn gerealiseerd. Zo zijn er nieuwe trappen geplaatst en kun je op enkele punten naar buiten kijken om de stad zelf als schilderij te zien. Benieuwd naar deze vernieuwingen? Kom het vernieuwde Dordrechts Museum zelf bekijken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 november 2010 - 428